Muğla Atletizmin Ustalarından Gençlere Öğüt - Son Dakika
Güncel

Muğla Atletizmin Ustalarından Gençlere Öğüt

Muğla Atletizmin Ustalarından Gençlere Öğüt

Atletizmin ustalarından gençlere öğütATLETİZM Federasyonu tarafından Muğla'da düzenlenen toplantıda atletizmin ustaları, geleceğin öğretmen ve antrenörlerine dopingten uzak durmaları yönünde ciddi uyarılarda bulundu.

30.04.2016 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atletizmin ustalarından gençlere öğüt

ATLETİZM Federasyonu tarafından Muğla'da düzenlenen toplantıda atletizmin ustaları, geleceğin öğretmen ve antrenörlerine dopingten uzak durmaları yönünde ciddi uyarılarda bulundu.

Atletizm Federasyonu tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Yüksel Okulu'nda düzenlenen, 'Geçmişine önem ve değer vermeyenler geleceğine yön veremezler-Eskimeyen Değerler' konulu toplantıya Türk atletizmine bir zamanlar damga vurmuş dünya çapında dereceler almış ve Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda temsil etmiş usta atletler katıldı. Atletizm Federasyonu üyesi, Eğitim Kurulu Başkanı eski milli atlet ve Türkiye rekortmeni Necdet Ayaz başkanlığında düzenlenen toplantı ve ödül törenine eski atletlerden Veli Ballı, Mehmet Yurdadön, Semra Aksu, Fatma Özkan Anter, Mehmet Akgün, Mehmet Tümkan, Uğur Dündar, Gülten Ayaz, Mehmet Bayansalduz katıldı. Toplantı ve ödül törenini Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu'nda öğrenim gören gençler izledi.

Necdet Ayaz, Türk atletizm tarihine adını yazdıranların unutulmadığını göstermek amacıyla bu toplantının düzenlendiğini belirtti. Spor yazarı ve yorumcusu Haldun Domaç ise Fairplay'in yaşamın bir parçası olduğunu bir kültür ve yaşam biçimi olduğunu söyleyerek "Son haftalarda tribünlerde ve sahalarda meydana gelen felaketlerin tek nedeni spor kamuoyunun fair play anlayışından uzakta olması nedeniyle yaşanıyor. Rakibin düşman olmadığını anlatmalıyız. Fair play ruhu genel anlamda ne yazıkki ülkemizde gelişmiş değil. Aslında Türk halkının mayasında olan fairplay ruhunu yeniden canlandırmak imkansız değil, hiç uzağa gitmeyin Mevlana'nın yaşam ve Atatürk'ün spor ile ilgili sözlerini hatırlayın, yeterli" dedi.

"GENÇLERİ DOPİNGTEN UZAK TUTUN"

Ünlü maratoncu ve Meksiko Olimpiyat Oyunları dörnücüsü, Dünya Maraton Şampiyonası ikincisi 74 yaşındaki İsmail Akçay ise tam 28 ülkede yarıştığını hatırlatarak "O zamanlar para pul için değil işte bu Türk bayrağı için koşuyorduk. Bugün atletizmde yaşanan doping ve ilaç gibi maddeleri bilmezdik. Doğal beslenme ile biz bunları yapabildiysek şimdiki gençler de sabır ve çalışma ile bunu başarabilirler, gençleri doping ve zararlı maddelerden uzak tutun" dedi.

SPOR BİLİNCİ VE KÜLTÜRÜNÜN ÖNEMİ

İzmirli atlet Semra Aksu ise Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar başkanlığındaki kurulun doping ile yoğun mücadele ettiğini belirterek "17 yıl ay yıldızlı formayı şerefle temsil ettim. Güzel ülkemi ve insanlarını, yöneticilerini doping alarak kandırmadım. Yeni nesil atletleri yetiştirecek sizler de genç yeteneklere doping kullandırmayın, uzakta tutun. Varsın dünya şampiyonu olmasınlar ama spor bilinci ve kültürü alan iy birer birey olarak toplumda yerlerini alsınlar. Başarı zaten arkasından zamanla gelecek" dedi.

Konuşmaların ardından geçmişin sporcularına plaketlerini Necdet Ayaz, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Recep Gürsoy verdi. Toplantı genç eğitmen ve öğrencilerle ustaların toplu fotoğraf çektirmesi ile sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Atletizmin Ustalarından Gençlere Öğüt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement