Muğla Bisikletlilere Dikkat Çekmek İçin 460 Kilometre Pedal Çevirdi - Son Dakika
Güncel

Muğla Bisikletlilere Dikkat Çekmek İçin 460 Kilometre Pedal Çevirdi

Muğla Bisikletlilere Dikkat Çekmek İçin 460 Kilometre Pedal Çevirdi

Balıkesir'de yaşayan 30 yaşındaki Mehmet Karlıdağ, trafikteki bisikletlilere dikkat çekmek amacıyla 19 saat 30 dakikada 460 kilometre boyunca pedal çevirdi.

18.05.2015 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de yaşayan 30 yaşındaki Mehmet Karlıdağ, trafikteki bisikletlilere dikkat çekmek amacıyla 19 saat 30 dakikada 460 kilometre boyunca pedal çevirdi. Hedeflediği Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne ulaşmayı başaran Karlıdağ, trafikteki bisikletçilere saygı gösterilmesini istedi.

Otomobil yedek parçası üzerine işyeri bulunan Mehmet Karlıdağ, farkındalık yaratıp trafikteki bisikletlilere dikkat çekmek için 460 kilometre boyunca pedal çevirdi. Balıkesir'den yola çıkarak iki noktada mola veren Karlıdağ'a otomobille iki arkadaşı eşlik etti. Aynı zamanda Karlıdağ'ın görüntü ve fotoğraflarını çeken arkadaşları, sosyal paylaşım sitelerinde paylaştı. Manisa çıkışı ve Aydın'da mola veren bisiklet tutkunu Karlıdağ'a, sürücüler korna çalarak destek verdi.

Bisikletlilerin yaşadığı zorluklara dikkati çeken Mehmet Karlıdağ, "Üç yıldır bisiklet sporuyla ilgileniyorum. Şehir ortamlarında bisikletçilerin trafikte zorluklar yaşadığına şahit oldum. Bisiklet kültürünün yaygınlaşması ve bisikletçilerin trafikte saygı gösterilmesi için karar aldım. Balıkesir'den Marmaris'e bisiklet ile kimsenin yapamadığı kısa molalarla durmaksızın pedal basmak istedim. Birçok dostum yapamazsın, yarı yoldan döner gelirsin gibi sözler söyledi. İnsanın inandığı zaman neler yapabileceğini göstermek için geçen cumartesi günü saat 14.00'te Balıkesir'den pedal basmaya başladım. 19 saat 30 dakika da 460 kilometreyi bitirerek Marmaris'e geldim" dedi. Karlıdağ, yemek molası verdikten sonra Marmaris'in doğal güzelliklerini keşfet için şehir turuna da çıkmayı ihmal etmedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Bisikletlilere Dikkat Çekmek İçin 460 Kilometre Pedal Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement