Muğla Bu İkili Engelleri Kaldırdı - Son Dakika
Güncel

Muğla Bu İkili Engelleri Kaldırdı

Muğla Bu İkili Engelleri Kaldırdı

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde işitme ve zihinsel engelli iki gencin yaptıkları tango gösterisi izleyenlerden tam not aldı.

08.06.2016 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde işitme ve zihinsel engelli iki gencin yaptıkları tango gösterisi izleyenlerden tam not aldı.

Ortaca'daki Coşku Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören 16 yaşındaki işitme engelli Şevval Aydemir ile 28 yaşındaki zihinsel engelli Erhan Gürbüzeli iki hafta süren provanın ardından sundukları tango gösterisiyle profesyonelleri aratmadı. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ve 19-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali'nde iki ayrı tango gösterisi yapan ikili, büyük beğeni topladı.

Özel Coşku Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Eylem Tan, çalışma süresinin kısıtlı olduğunu ve öğrencilerinin çok hızlı bir sürede öğrendiklerini söyleyerek Şevval'e en büyük desteği Erhan'ın verdiğini anlattı. Merkezde yaygın öğretim olmadığı için öğrencilerin belirli günlerde gelebildiğini belirten Tan, "Erhan ile Şevval okula farklı günlerde geliyor. Çalışma süresi de 2 hafta kadar kısa bir süreydi. Bir kez beraber prova yaparak sahneye çıktılar. Bu gösteri aslında engelli diye tabir ettiğimiz kişilerin, önlerinde engel olmadığının en büyük kanıtı. Kısa sürede çok büyük bir şey başardılar. Burada en büyük etken, eğitim, inanç ve öğretmenlerin o işi sevgi ile yapmaları" dedi. Şevval Aydemir'in küçük yaşlarda duyma kanalına yerleştirilen bir cihaz sayesinde yakınlardaki sesi daha iyi algılayabildiğini kaydeden Eylem Tan, hayatını idame ettirebilecek kadar konuşmayı öğrendiğini belirtti.

RİTM SAYARAK DANS ETTİ

Dalaman Kız Meslek Lisesi'nde Grafikerlik Bölümü okuyan, doğuştan işitme engelli Şevval Aydemir, tangoyu severek oynadığını ve çok mutlu olduğunu belirtti. Müzikle daha önce hiç ilgilenmediğini ancak ritm sayarak dans etmeyi öğrendiğini ifade eden Şevval Aydemir, "Dans ederken müziği hissediyorum. Müzik dinlemeyi seviyorum ve Kore parçalarını seviyorum. Dans etmeye devam etmek istiyorum ancak ileride grafiker olacağım" dedi.

Dalyan'da yaşayan Erhan Gürbüzeli ise önceden izlediği dansları unutmadığını belirterek, "Onları uyguladım. Böyle güzel bir gösteri ortaya çıktı. Hocalarımı çok seviyorum, burada olmasaydım bunları başaramazdım. Dans esnasında Şevval'e hareketlerimle ve mimiklerimle yardımcı oluyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Bu İkili Engelleri Kaldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement