Muğla Camiye İmam Atanması İçin Kilitli Kapının Önünde Namaz Kıldılar - Son Dakika
Güncel

Muğla Camiye İmam Atanması İçin Kilitli Kapının Önünde Namaz Kıldılar

Muğla Camiye İmam Atanması İçin Kilitli Kapının Önünde Namaz Kıldılar

Camiye imam atanması için kilitli kapının önünde namaz kıldılarMUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'ndeki Hacılar Camii'nde 7 yıldır imam görevlendirilmediğini öne süren mahalleli, kapısı kilitli cami önünde namaz kılarak duruma tepki gösterdi.

04.06.2016 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Camiye imam atanması için kilitli kapının önünde namaz kıldılar

MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'ndeki Hacılar Camii'nde 7 yıldır imam görevlendirilmediğini öne süren mahalleli, kapısı kilitli cami önünde namaz kılarak duruma tepki gösterdi.

1911 yılında inşa edilen Yaka Mahallesi Hacılar Camii'ne imam atanmasını isteyen mahalleli, cami önüne toplanarak eylem yaptı. Seydikemer Müftülüğü kayıtlarına göre camide imam kadrosu bulunduğunu öne süren mahalleli, buna rağmen 7 yıldır camide namaz kılınmadığını söyledi. Cuma namazı için 1.5 kilometre mesafedeki Yaka Mahallesi Camii'ne yürümek zorunda kaldıklarını anlatan mahalleli, cami kapısındaki kilidin açılmasını istedi. Mahalleli cami bahçesinde öğle namazı kılarak yaşananlara tepki gösterdi.

'EZAN SESİNE HASRET KALDIK'

Mahalle sakini Yüksel Duran, camilerinde imam bulunmaması nedeniyle ezan sesine hasret kaldıklarını söyledi. Mahallelerinde biri öldüğü zaman sala okuyacak insan bulamadıklarını anlatan Duran, "Başka yerlerden gelen ezan ve sala sesleri ise köyün tamamına duyulmuyor. Önümüzdeki günlerde Ramazan girecek. Okullar tatil olacak. Camimizde çocuklarımızın dua okumasını istiyoruz ama camide imamımız yok" dedi.

'CAMİMİZE İMAM İSTİYORUZ'

duran, camide cuma günleri bir vatandaşın imamlık yaptığını ve cuma namazı kıldıklarını belirtti. Ramazan'da teravih namazı kıldıracak imam olmadığı için huzursuz olduklarını aktaran Duran, "En yakın cami mahallemize birkaç kilometre aşağıda ve ezan sesi bize duyulmuyor. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz. Camimize imam istiyoruz" diye konuştu.

'İMAM BAŞKA BİR CAMİDE GÖREVLENDİRİLMİŞ'

Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada camiye atanan imamın daha önce başka bir camide görevlendirildiğini öğrendiğini kaydetti. Kaymakam Köken, "Konuyla ilgili araştırma yapılması talimatını verdim. Vatandaşlardan bize böyle bir sorun gelmedi. Vatandaşımızın böyle bir sorunu varsa muhakkak giderilecektir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Camiye İmam Atanması İçin Kilitli Kapının Önünde Namaz Kıldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement