Muğla'da 18 Mart Şehitleri Anıldı - Son Dakika
Yerel

Muğla'da 18 Mart Şehitleri Anıldı

Muğla'da 18 Mart Şehitleri anıldıMUĞLA - Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında şehitler anıtında başlayan program, Menteşe Öğretmenevinde şehit yakınları ve gazilerle yenilen yemek ile sona erdi.

18.03.2017 21:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da 18 Mart Şehitleri anıldı

MUĞLA - Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında şehitler anıtında başlayan program, Menteşe Öğretmenevinde şehit yakınları ve gazilerle yenilen yemek ile sona erdi.

18 Mart Şehitleri Anma günü etkinliği Şehitler anıtında düzenlenen tören ile başladı. Törene Vali Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Marmaris Sahip Güvenlik Grup Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Emniyet Müdürü Hatan Çetinkaya, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği, Şehit yakınları, gaziler ve kamu kurum müdürleri katıldı.

Şehitlik anıtında düzenlenen törende Muğla Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Akkuş'un günün önem ve anlamını ifade eden konuşmasının ardından şehir eski ve yeni mezarlıklarındaki şehitlerin mezarları ziyaret edildi. Yeni Şehir Mezarlığındaki törende şehit Jandarma Kıdemli Binbaşı Kıvanç Cesur'un aynı ismi taşıyan oğlu Kıvanç Cesur şehit babasının mezarına karanfil bıraktı.

Yeni Şehir Mezarlığından sonra eski şehir mezarlığına geçildi. Burada da Vali Amir Çiçek ve protokol tarafından şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. Şehitlerin mezarlarının ziyareti esnasında Kur'an-ı Kerim ve Muğla Müftüsü tarafından dua okundu. 18 Mart Şehitler Günü töreninde Muğla büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi salonunda Teknoloji Koleji öğrenci tarafından hazırlanan Çanakkale isimli tiyatro sahnelendi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Çanakkale Deniz Zaferinin, eşsiz bir kahramanlık destanı olduğunu belirterek, "Bu zafer, tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını ve mevcudiyetini canı pahasına nasıl savunacağını göstermesi bakımından insanlık tarihi için de ibret alınması gereken bir hadisedir.

Çanakkale'de omuz omuza savaşıp, bugün koyun koyuna yatan kahraman şehitlerimiz, milletimizin bin yıllık birlik ve beraberliğinin en büyük nişanesidir. Çanakkale, Vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin, neleri başarabileceğinin kanıtıdır. Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz'da aziz milletimiz bir kez daha vatanına bayrağına devletine karşı yapılan hain darbe girişimini bertaraf ederek şehitlerimizin emanetine sahip çıkmış, Cumhuriyet'e ve demokrasiye olan sadakatini, istiklaline olan sevdasını canı pahasına ortaya koymuş ve Türk ulusunun milli mücadele ruhunu ve eşsiz kahramanlığını bütün dünyaya göstermiştir. Bu topraklar vatanını canından aziz bilen Şehitlerimizin kanı ile yoğrulduğu için kutsal vatan toprağı olmuştur. Bizler, şehitlerimizin kutsal emanetine kararlılıkla sahip çıkacak, ülkemizi hak ettiği yarınlara taşımak için birlik ve beraberlik içerisinde hedeflerimize hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Şehadetlerinin 102. yıl dönümünde aziz Çanakkale şehitlerini bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle tarih boyunca vatanı için, devleti, milleti ve bayrağı için canını feda etmiş tüm aziz şehitlerimize ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden gazilerimizi, bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

(BT)

Muğla\'da 18 Mart Şehitleri Anıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muğla'da 18 Mart Şehitleri Anıldı - Son Dakika


Advertisement