Muğla'da "Alev Savaşçıları" Sezona Hazır - Son Dakika
Güncel

Muğla'da "Alev Savaşçıları" Sezona Hazır

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde arazöz ve yangın söndürme ekiplerinin iş başı eğitimleri tamamlandı.

10.06.2016 19:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde arazöz ve yangın söndürme ekiplerinin iş başı eğitimleri tamamlandı.

Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde yapılan eğitimlerde 12 orman işletme müdürlüğünde görev yapan arazöz ve yangın söndürme ekipleri eğitimden geçirildi. Eğitimlerde ekip ruhunun oluşturulması, hızlı ve etkin müdahale amacıyla ekipler arasında hortum serme ve en erken su verme yarışması yapıldı. 300 metre hortumu en erken seren ve suyu arazözden hortum ucuna en kısa sürede veren ekipler ödüllendirildi.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, orman yangınlarıyla mücadelede görevli tüm ekiplerin iş başı eğitiminden geçirildiğini belirterek, Muğla Orman Bölge Müdürlüğünün hem kara hem de hava güçleriyle orman yangınlarına hazır olduğunu söyledi.

Orman yangınlarıyla mücadelede en ön safta mücadele eden yangın söndürme işçileri ve arazöz ekiplerinin 2016 yılı iş başı eğitimlerinin yoğun çalışmaların ardından tamamlandığını ve tüm ekiplerin sezona hazır olduğunu belirten Çelik, "Eğitimler teorik ve uygulamalı olarak iki aşamada yapıldı. Eğitimlerde araç gereçlerin kullanılmasında dikkat edilecek hususlar, arazözlerde su pompası kullanımı ve bakımı, malzemelerin kontrolü, kişisel koruyucu güvenlik malzemelerin kullanımı ve bakımı, tim oluşumu ve yangına müdahale şekilleri konularında bilgi verildi." dedi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünün yaz aylarında orman yangınlarına karşı hem kara hem de hava gücü anlamında etkili bir ekiple mücadele ettiğini kaydeden Çelik, "Muğla ve Aydın illerini kapsayan Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde orman yangınlarıyla mücadelede bin 400 işçi, 250 teknik ve idari personel, 89 arazöz, 38 su tankeri, 51 ilk müdahale aracı, 108 sincap motorize ekip, 12 dozer ve 8 ilk müdahale ekibi kara gücünü oluşturuyor. 4'ü su atma özelliği ve biri genel amaçlı olmak üzere 5 helikopter ve 2 amfibik uçak ise hava gücünü oluşturuyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muğla'da 'Alev Savaşçıları' Sezona Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmit'te restoranda hesap kavgası: 3 kişi gözaltına alındı, 3 personel hakkında soruşturma başlatıldı
    14:09 İzmit'te restoranda hesap kavgası: 3 kişi gözaltına alındı, 3 personel hakkında soruşturma başlatıldı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir restoranda hesap tutarı sebebiyle müşteriler ile çalışanlar arasında çıkan kavgada polise saldıran bir şahıs ile birlikte toplam 3 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, kavgaya müdahale eden 3 personel hakkında idari soruşturma başlatıldı. Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayın adli ve idari soruşturmalarının devam ettiği belirtildi.

  • Muğla'da Türkmenistan uyruklu genç odasında ölü bulundu
    14:08 Muğla'da Türkmenistan uyruklu genç odasında ölü bulundu

    Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Türkmenistan uyruklu Nurullah Shukurova isimli genç, odasında ölü bulundu. İş arkadaşları tarafından ulaşılamayan Shukurova'nın hareketsiz yattığını görenler durumu polis ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri yaptıkları incelemede, Shukurova'nın epilepsi hastası olduğunu ve hayatını kaybettiğini belirledi.

  • Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel: Tüm Camia Türkiye Kupası'na Odaklandık
    14:07 Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel: Tüm Camia Türkiye Kupası'na Odaklandık

    Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel, takımın Türkiye Kupası'nı kazanmaya odaklandığını belirtti. Yücel ayrıca, transfer dedikoduları hakkında açıklamalarda bulunarak Semih Kılıçsoy'un değerli bir oyuncu olduğunu vurguladı. Ayrıca, Beşiktaş'ın evinde oynadığı Samsunspor maçına yabancı VAR hakemi atanmamasını eleştirdi ve yabancı VAR hakemlerinin Türk futboluna katkısını değerlendirdi.

  • P. Karşıyaka Üçüncülük İçin Beşiktaş'ın Hatalarını Bekliyor
    14:07 P. Karşıyaka Üçüncülük İçin Beşiktaş'ın Hatalarını Bekliyor

    Basketbol Süper Ligi'nde üst üste galibiyetler alan P. Karşıyaka, normal sezonu üçüncü sırada bitirmek için kalan maçlarını kazanıp, rakibi olan Beşiktaş'ın hatalar yapmasını bekleyecek.

  • Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı
    14:06 Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kiraz hasadı başladı. Üreticiler, bu yıl rekolte ve fiyatlardan umutlu olduklarını belirtti.

  • 31 Mart seçimlerinden sonra ilk anket! AK Parti'de kan kaybı devam ediyor
    14:03 31 Mart seçimlerinden sonra ilk anket! AK Parti'de kan kaybı devam ediyor

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yapılan anketten dikkat çeken sonuçlar çıktı. Ankette CHP yüzde 35,2 oy oranına sahip olurken, AK Parti ise yüzde 30'un altına düşüp yüzde 29,8 ile ikinci sırada yerini aldı.


Advertisement