Muğla'da Aşırı Sıcaklar Bunalttı - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Aşırı Sıcaklar Bunalttı

Muğla\'da Aşırı Sıcaklar Bunalttı

Belediye tarafından şehir merkezine konulan termometrelerin hava sıcaklığını 44 derece gösterdiği Muğla’nın Ortaca ilçesi aşırı sıcaklıkla adeta kavruldu.

17.06.2016 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye tarafından şehir merkezine konulan termometrelerin hava sıcaklığını 44 derece gösterdiği Muğla'nın Ortaca ilçesi aşırı sıcaklıkla adeta kavruldu.

Hava sıcaklığını termometrelerin 44 derece gösterdiği ilçede vatandaşlar ağaçların gölgesinde güneşten korunmaya çalıştı. Öğlen saatlerinde sıcaklığın etkisini arttırması ile birlikte esnaflar dükkanlarının önünü hortumla sulayarak serinletmeye çalıştı.

Dalaman Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinde eldeki verilere göre hava sıcaklığı 37 derece, Dalaman'da ise 39 derece olarak ölçüldü. Yetkililer, mevsim normallerinin üstünde olan sıcak havanın 3-4 gün daha devam edeceğini, poyraz rüzgarlarının kesildiği saatlerde nem oranının artmasından dolayı hava sıcaklıklarının daha fazla hissedileceği bildirdi.

Türkiye'nin gözde turistik merkezlerinden olan ilçede sahil kenarlarındaki doluluk dikkat çekerken, şehir merkezi ise en tenha günlerini yaşıyor.

Okuldan çıkarak arkadaşları ile parka geldiklerini belirten Tuba Erdoğan, "Bugün hava çok sıcak olduğu için, ağaç gölgesinde oturuyoruz" diye konuştu.

Çameli'nden geldiğini söyleyen Abidin Tuna ise, "Benim durduğum yer yayla, buranın sıcağı felaket bu nedir. Bu sıcakta burada durulur mu" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muğla'da Aşırı Sıcaklar Bunalttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement