Muğla'da "Bereket Ormanı" Oluşturuldu - Son Dakika
Yerel

Muğla'da "Bereket Ormanı" Oluşturuldu

Muğla'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulan "Bereket Ormanı"na 3 bin fidan dikildi.

26.03.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulan "Bereket Ormanı"na 3 bin fidan dikildi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla- Denizli Karayolu'nda oluşturulan alanda yaptığı açıklamada, fidan dikim etkinliğinin "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında gerçekleştirildiğini ifade etti.

Doğanın insanla var olduğunu vurgulayan Çiçek, "Doğa bizlerle vardır ve yine bizlerle yok olur gider. Muğlamızda toprak zenginliğimizde ne varsa onu yetiştirmek istiyoruz. Daha çok fidanlar dikeceğiz. Gelecek nesiller bizlere dua edecek. Bu dikilen fidanlar geleceğe bereket getirsin" diye konuştu.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara ise 2008-2013 yılları arasındaki Milli Ağaçlandırma Seferberliği Eylem Planı çerçevesinde yaklaşık 900 bin hektarlık ağaçlandırma çalışması yapıldığını kaydetti.

Orman varlığı zengin olan Muğla'da, bu zenginliği daha da artırmaya yönelik ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğine işaret eden Kara, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde çeşitli türlerde 6 milyon fidan ürettiklerini, 2 milyon 700 bin fidanı toprakla buluşturduklarını dile getirdi.

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Akkuzu da Gönül Elçileri Projesi'nin iki önemli ayağı olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Projemizin birinci ayağını koruyucu aileler oluşturuyor. Projeden önce Muğla ilinde 9 koruyucu ailemiz varken, proje hayata geçirildikten sonra 26 koruyucu ailemiz bulunuyor ve bugün halen 35 çocuğumuz bu aileler tarafından bakılıyor. 40'ın üzerinde ailemiz de koruyucu aile olmak için sıra beklemekte. Projemizin bir başka ayağı da kadınlarımızı mesleki eğitime kazandırmaktı. Muğla'da 772 kadınımız bu projemizle mesleki eğitime kazandırıldı. Bugün de ülke genelinde aynı anda Gönül Elçileri Bereket Ormanlarını oluşturuyoruz."

Konuşmaların ardından fidan dikimi yapıldı.

Törene, Muğla Valisi Amir Çiçek, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Halil Çelik, Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da 'Bereket Ormanı' Oluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement