Muğla'da Binlerce Alabalık Telef Oldu - Muğla - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Binlerce Alabalık Telef Oldu - Muğla

Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki alabalık tesisini besleyen su hattının patlaması nedeniyle binlerce balığın telef olduğu bildirildi.

25.11.2016 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki alabalık tesisini besleyen su hattının patlaması nedeniyle binlerce balığın telef olduğu bildirildi.

Ören Mahallesi, Çaygözü mevkisinde faaliyet gösteren bir firmaya ait alabalık üretme çiftliğine gelen su hattında patlama meydana geldi. Mahalle halkı ve tesis yetkililerinin patlayan yeri kapatma çalışmaları yetersiz kalınca tesisteki binlerce balık oksijensiz kalarak telef oldu.

Muhtar Şahin Ekinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, su hattının patladığı haberi üzerine yardım için tesise gittiklerini ama çabalarının yetersiz kaldığını söyledi. Tesise saniyede yaklaşık 6 bin litre besleme suyu girdiğini anlatan Ekinci, "Ne kadar mücadele ettiysek de başarılı olamadık. Yapılaşma yıllar önce olduğu için bu betonlar zayıflamış. Tesiste binlerce alabalığın telef olduğunu gördük." dedi.

Ekinci, tesisin Türkiye'nin en büyük alabalık üretim çiftliklerinden olduğuna dikkati çekti.

Hayvanların telef olmasının kendilerini üzdüğünü ifade eden Ekinci, "Yetkililer, kayıtları incelendiğinde ne kadar balık olduğu da ortaya çıkacaktır. Bu alabalık tesisinin mahallemize de büyük katkıları vardı. İstihdam sağlıyordu. Halkımız bu tesislerden faydalanıyordu." diye konuştu.

Muğla\'da Binlerce Alabalık Telef Oldu - Muğla
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muğla'da Binlerce Alabalık Telef Oldu - Muğla - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement