Muğla'da "Boğa Güreşleri Festivali" Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Muğla'da "Boğa Güreşleri Festivali" Düzenlendi

Muğla\'da "Boğa Güreşleri Festivali" Düzenlendi

Algı Mahalle Muhtarlığı tarafından düzenlenen Geleneksel Boğa Güreşi Festivali'nde 80 boğa güreştirildi Güreşlerde zaman zaman sahiplerinin ellerinden kaçan boğalar, izleyicilerin bulunduğu yöne gidince heyecanlı anlar yaşandı.

04.05.2014 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da Boğa Güreşleri Festivali düzenlendi.

Yerkesik Arenası'nda, Algı Mahalle Muhtarlığı tarafından düzenlenen Geleneksel Boğa Güreşi Festivalinde 80 boğa güreştirildi.

Muğla ve ilçeleri ile Aydın'dan getirilen 80 boğa tozkoparan, deste, küçük ayak, büyük ayak, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde güreştirildi. Zaman zaman sahiplerinin ellerinden kaçan boğalar, izleyicilerin bulunduğu yöne gidince heyecanlı anlar yaşandı.

Yağışlı havaya rağmen vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği güreşleri, vatandaşların, kamyon kasaları ve traktör römorklarında izlediği görüldü.

Şenlikte, boğası kazanan bazı boğa sahipleri, güreş sahası içinde davul zurna eşliğinde zeybek oynarken, bazıları da boğasına kamyonet ile tur attırdı.

Güreş Komite Üyesi Hasan Şanlı, gazetecilere yaptığı açıklama, Muğla'da boğa güreşlerinin ilkini düzenlediklerini söyledi.

Şanlı, ayrıca güreşlerden elde edilen gelirin mahallelerindeki maddi durumu iyi olmayan aileler ve öğrenciler için kullanılacağını dile getirdi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da 'Boğa Güreşleri Festivali' Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement