Muğla'da "Dalyan Kefal Balığı Festivali" - Son Dakika
Güncel

Muğla'da "Dalyan Kefal Balığı Festivali"

Muğla'da kış turizmini hareketlendirmek amacıyla Ortaca Belediye Başkanlığı ve Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneğince "Dalyan Kefal Balığı Festivali" düzenlendi.

18.02.2017 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da kış turizmini hareketlendirmek amacıyla Ortaca Belediye Başkanlığı ve Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneğince "Dalyan Kefal Balığı Festivali" düzenlendi.

Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Dalyan Kanalı ve İztuzu sahilinde kefal balığı avı yarışması yapıldı. Muğla Valisi Amir Çiçek'in de katıldığı etkinlikte, vatandaşlara balık ekmek ikramında bulunuldu.

Vali Amir Çiçek, yaptığı açıklamada, Dalyan'ı 12 ay boyunca herkesin görmesi gerektiğini söyledi. Çiçek, "İlkini düzenlediğimiz festival kapsamında kış turizmini hareketlendirmeyi hedefliyoruz. Festival kapsamında birçok ilden balıkseverler Dalyan'a geldi. Dalyan kefali lezzeti ile diğer bölgelerdeki balıklardan farklı ve özeldir." dedi.

Çiçek, turizmi çeşitlendirmeyi amaçladıklarına dikkati çekerek, "Şubat, mart veya yaz kış diye bir ayrım yapmıyoruz. Amacımız 12 ay turizm. Dalyan doğası, tarihi, balığı ve caretta carettası ile 12 ay görülmesi gereken bir yer. Önümüzdeki yıl her mevsim turist Dalyan'da olacak." diye konuştu.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik de tanıtımların sadece devlet ve yerel yönetimlerle değil, sivil toplum örgütleriyle de yapılması gerektiğini dile getirdi.

Dalyan'daki derneklerin turizme katkısı için canla başla çalıştıklarını anlatan Karaçelik, "Biz derneklerimizin her zaman yanındayız. Bu etkinlikle derneklerimiz rüştünü ispatladı. Dalyan kefali farklı bir balık. Kefal her yerde var ama kefal Dalyan'da yenir." dedi.

Dalyan İztuzu Tanıtım ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Mürşit Yağmur, ilk kez düzenlenmesine rağmen festivale yoğun ilgi olduğuna işaret etti.

Festival kapsamında gerçekleştirilen yarışmada en büyük balığı yakalayan Ahmet Oklu birinci, Nazım Zobar ikinci olurken, Neslihan Uyman ve Murat Albaşar ise üçüncülüğü paylaştı. Yarışmacılara ödüllerini Muğla Valisi Amir Çiçek verdi.

Pop müzik sanatçıları Çelik ve Gülçin'in sahne aldığı etkinlikte sanatçı Çelik, Muğla Valisi Amir Çiçek'e balık ikramında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muğla'da 'Dalyan Kefal Balığı Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement