Muğla'da "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" - Son Dakika
Politika

Muğla'da "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Muğla\'da "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" ile tek yürek olmak için Muğla'da da miting gerçekleştirildi.

07.08.2016 21:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" ile tek yürek olmak için Muğla'da da miting gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinge katılan Muğlalılar, Türk bayraklarıyla FETÖ aleyhine sloganlar attı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, mehteran eşliğinde Akyol Mahallesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Mitinge katılan eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, 15 Temmuz'da hainlerin milletin vergisiyle alınmış topu, tankı, silahı, uçağı milletin üzerine yönlendirdiğini belirterek, "15 Temmuz gecesi bu millet büyük bir destan ve tarih yazdı. O darbeciler, o alçaklar tankları ile topları ile uçakları ile geldiler. Bu millet onların karşısına dikildi. 'Türkiye geçilmez, Türkiye bölünmez' dedi." diye konuştu.

Türk milletinin büyük bir millet olduğuna işaret eden Akdoğan, "O gece nasıl bir millet olduğumuzu dosta düşmana gösterdik. Bu büyük destanın içinde Muğla'nın özel bir yeri var. Bu hainler, bu teröristler Marmaris'te bulunan Cumhurbaşkanımızı hedef aldılar. O ilk andan itibaren Marmaris halkı Muğlalılar o otelin önüne giderek vücutlarını kurşunlara siper ettiler. 'Biz Tayyip Erdoğan'a, Türkiye'nin liderine, Başkomutan'a sahip çıkıyoruz' dediler." ifadelerini kullandı.

Akdoğan, demokrasi direnişinin fitilini Muğla'nın ateşlediğini anlatarak, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi büyük bir badire atlattığını dile getirdi.

- "Millet oyunu bozdu"

Hainlerin ve teröristlerin 40 yıldır bugün için hazırlandıklarını vurgulayan Akdoğan, şöyle konuştu:

"Birileri bunları 40 yıl önce kurdu, konuşlandırdı ve bugün için besledi. Gün gelecek bir düğmeye basılacaktı. Bu zombiler, bu teröristler harekete geçecek ve yönetimi devirecekti. Her yere sızdılar. Emniyete, yargıya, orduya her yere sirayet ettiler. Ama bu millete sirayet edemediler. Bu millet oyunu bozdu. 40 yıllık cerahatin patlaması gerekiyordu. 40 yıldır bunları besleyenler düğmeye bastı. O üst akıl sadece Türkiye'de değil, Mısır'da, Suriye'de, Ukrayna'da, Makedonya'da her yerde her yolu deniyorlardı. Bu küresel bir siyaset mühendisliği. Bu üst akıl bölgeyi, siyaseti ve sınırları tanzim etmeye çalışıyor. Türkiye'de bunların hepsini denediler. Sokak gösterileri, yargı darbesi, askeri darbe gibi her yolu denediler ama başarılı olamadılar. 15 Temmuz gecesi şehit düşen vatandaşlarımızın alınlarında CHP'li, AK Parti, MHP'li mi yazıyordu, Türk-Kürt mü yazıyordu, Alevi-Sünni mi yazıyordu? Onların hepsi bu aziz milletin evladıydı. Tek yaptıkları Cumhuriyet'e sahip çıkmaktı, demokrasiye sahip çıkmaktı, vatanına sahip çıkmaktı."

Vatandaşların 15 Temmuz'dan bu yana meydanları doldurarak vatan savunması yaptığını kaydeden Akdoğan, 15 Temmuz gecesinin bir milat olduğunu söyledi.

Küresel güçler ve güç odaklarının Türkiye'de bir vesayet düzeni kurduklarını belirten Akdoğan, "Nasıl istiklal harbi ile bu millet bağımsızlığına kavuştu ise 15 Temmuz gecesi de sadece demokrasiyi kurtarmadık, istiklalimizi de kurtardık." dedi.

- "Artık kimse milletin iradesini çiğneyemez"

Küresel güçlerin asıl dertlerinin Türkiye'yi bir eksende tutmak, uydu devleti yaparak dışarıya bağlı bir Türkiye yapmak olduğunu vurgulayan Akdoğan, şöyle devam etti:

"İşte onlarca yıldır devam eden bu oyun, 15 Temmuz gecesi bozuldu. Bu darbe sistematiği bozuldu. Bu tarihten sonra artık kimse milletin iradesini çiğneyemez, darbe yapamaz, milletin karşısına tankla topla çıkamaz inşallah. 15 Temmuz gecesi sizler sınavı geçtiniz. 15 Temmuz gecesi kahraman Marmaris halkı, Muğla halkı, kahraman polislerimiz, darbecilere direnen kahraman askerimiz, kahraman savcılarımız hepsi o gece büyük bir direniş ortaya koydular ve bu darbe girişimi püskürtüldü. Bunlar zombi, sihirli kelimeyi duyunca ölüm makinesine dönüşüyorlar. Gezi olaylarında FETÖ'cü polisler vardı halkı tahrik eden. 17 Aralık yargı darbesinin arkasında bu FETÖ'cü savcılar vardı. Bu cunta darbesinin arkasında doğrudan bu FETÖ'cüler var. MİT tırları operasyonunda da, MİT Müsteşarının gözaltına alınmak istenmesinin arkasında da Türkiye'de ne kadar pislik varsa, Güneydoğu olaylarının, Kobani olaylarının arkasında da bunlar vardı."

Verilen mücadelenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel bir kavgası olmadığını ifade eden Akdoğan, "Bu ulusal güvenlik meselesi, beka meselesi, hep birlikte bu taşın altına elimizi de başımızı da gövdemizi de kellemizi de koyacağız. Dışarıda darbenin şartlarını hazırladılar. Darbe olsaydı dünya kamuoyu ses çıkarmayacaktı. Ama Türkiye kamuoyunu unuttular, bu milleti hesaba katmadılar. Bu millet bütün dünyanın hesabını bozdu." diye konuştu.

- Diğer konuşmalar

Muğla Valisi Amir Çiçek de 15 Temmuz'dan bu yana meydanları boş bırakmayan Muğla halkına teşekkür etti.

AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, 15 Temmuz'da büyük bir badire atlatıldığını dile getirdi. Milletin sağduyusu ile darbe hareketinin başarısız olduğunu anlatan Özyer, "Biz 79 milyon aynı kaderi paylaşıyoruz. Milli ve millet şuurunu güçlendireceğiz. Birlikte hareket edeceğiz. Bundan sonra da bağımsız, refah ve huzur içerisinde yaşamak istiyorsak güçlü olmak zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti hedefini seçmiştir. Demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması bizim hedefimizdir." dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla'nın her meydanında vatandaşların cumhuriyetine, milletine, bayrağına ve reisini sahip çıktığını kaydetti.

15 Temmuz gecesi Muğla'nın Marmaris ilçesinde dünya tarihine girdiğini hatırlatan Öztürk, "Alçak FETÖ'cülerin yapmaya çalıştığı hain saldırı, vatandaşların dirayetiyle engellendi. Milletimiz, 'Menderes'i harcadınız, Özal'ı zehirlediğiniz, Recep Tayyip Erdoğan'ı size yedirmeyeceğiz' dedi. Hep birlikte Marmaris'ten tüm dünyaya bir ses verdik. Demokrasiye, cumhuriyete, bayrağa, özde değil sözde, aslanlar gibi nasıl sahip çıkılacağını gösterdik." diye konuştu.

Programda CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından meydanı dolduran vatandaşlar, alana kurulan dev platformlarda İstanbul'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını dinledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Muğla'da 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' - Son Dakika


Advertisement