Muğla'da Esnaftan Su Fiyatı Protestosu - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Esnaftan Su Fiyatı Protestosu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, bir grup esnaf su fiyatlarının yüksek olduğu iddiasıyla tepki gösterdi.

12.08.2016 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, bir grup esnaf su fiyatlarının yüksek olduğu iddiasıyla tepki gösterdi.

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Balık Hali'nde bulunan çeşmenin önünde toplanan esnaf, su fiyatlarını alkışlarla protesto etti.

Grup adına gazetecilere açıklama yapan esnaf Mahir Kahya, 200 lira ödedikleri su faturalarının 700 ila 2 bin arasında geldiğini söyledi.

Yetkililerden kendilerine gelen ve konu hakkında yardımcı olan kimsenin olmadığını iddia eden Kahya, "Büyükşehir Belediyesi bizim yanımızda durmuyor. O zaman büyükşehirin ne anlamı var? Büyük işletmelerle buradaki küçük balıkçı esnafı aynı tutulmamalı. Suyun tonu iş yerlerinde şu anda 7 lira. Buna bir çare düşünülmeli." dedi.

- Fethiye'nin suyu derelerden denizlere akıyor

Su fiyatları yüksek olduğu gerekçesiyle insanların hayır çeşmelerinden evlerine su götürür hale geldiklerini anlatan Kahya, şunları kaydetti:

"Fethiye'nin suyu derelerden denizlere akıyor. Bu kadar su bolluğunda bu fiyattan su tüketmememiz lazım. Özellikle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'den konuyla ilgilenmesini istiyorum. İnşallah bizim bu sorunumuza bir çözüm bulunur."

Bilal Çetin ise daha önce 100-150 lira su faturası öderken bu ay 650 lira su faturası ödediğini belirtti.

Suyun maliyetini Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın 70 kuruş olarak açıkladığını hatırlatan Çetin, "Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğünden konuyla ilgili açıklama yapıldı. MUSKİ Müdürü Baki Ülgen, suya yüzde 33 zam yapıldığını söyledi. Bana su faturası 37 lira geliyordu şimdi 120 lira geldi." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muğla'da Esnaftan Su Fiyatı Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement