Muğla'da Gıda Zehirlenmesi Şüphesi - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Gıda Zehirlenmesi Şüphesi

Muğla'da 53 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu.

05.11.2015 02:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da 53 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu.

Alınan bilgiye göre, Datça'da taşımalı eğitim verilen Kızlan, Cumalı Mustafa Kutluay ve Reşadiye Kazım Yılmaz okullarında eğitim gören öğrencilere öğle yemeğinde bulgur pilavı, patates yemeği ve salata verildi. Akşam saatlerinde öğrencilerin bazılarında mide bulantısı şikayeti ortaya çıktı. 30 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle Datça Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

Datça Kaymakamı Vehbi Bakır ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın da hastaneye gelerek öğrencilerin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı. Tetkiklerin ardından öğrencilerin çoğu taburcu edildi, bazı öğrencilere ise serum takıldı.

Akşam saatlerinde mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye 30 öğrencinin başvurduğunu belirten Bakır, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

Öğrencilerin sağlık durumlarını iyi olduğunu kaydeden Bakır, şunları söyledi:

"Bizim için şu anda önemli olan öğrencilerimizin sağlığı. Çok şükür şu ana kadar hastaneye başvuran öğrencilerimizin hepsinin sağlık durumları iyi. Datça'da taşımalı eğitim gören 338 öğrencimiz var. Şu ana kadar mide bulantısı ve kusma şikayetiyle 30 öğrencimiz hastaneye başvurmuş."

Ula ilçesi Gölcük ve Karabörtlen mahallelerindeki okullarda eğitim gören 17 öğrenci de akşam saatlerinde gıda zehirlenmesi şüphesiyle Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Muğla Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de hastaneye gelerek bilgi aldı.

Yatağan ilçesinde de Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi 6 kişinin mide bulantısı ve kusma şikayetiyle Yatağan Devlet Hastanesine başvurduğu öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da Gıda Zehirlenmesi Şüphesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement