Muğla'da "Hayat Gençlerin Ellerinde" Projesi - Son Dakika
Güncel

Muğla'da "Hayat Gençlerin Ellerinde" Projesi

Muğla merkez ve 5 ilçesinde 134 lisede eğitim gören 10'uncu sınıf öğrencilerine, ilk yardım eğitimi verilecek.

02.05.2016 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla merkez ve 5 ilçesinde 134 lisede eğitim gören 10'uncu sınıf öğrencilerine, ilk yardım eğitimi verilecek.

Muğla Sağlık Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, "Hayat Gençlerin Ellerinde Projesi" işbirliği protokolü imzalandı.

Protokolü Sağlık Müdürü Cihan Tekin ile Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci imzaladı.

Muğla Valiliği 75. Yıl salonunda yapılan protokol imza töreninde konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, insan hayatı açısından ilk yardımın önemine dikkati çekti.

"Hayat Gençlerin Ellerinde" projesinin büyük önem taşıdığını belirten Vali Çiçek, "Temel yaşam desteği acil vakalarda, 112 Acil yardım ekibi ulaşana kadar kişiyi hayata bağlayan ilk yardım uygulamalarının en önemli basamaklarından birisidir. Müdahalesiz geçen her dakikan yaşam şansını yüzde 10 azaltıyor." dedi.

Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin ise, Türkiye'de ilk kez uygulanacak proje ile amaçlarının özellikle okullarda, sonra da tüm toplumda ilk yardım müdahalesine dikkat çekmek olduğunu dile getirdi.

Sağlık Müdürü Tekin, kalp durmasıyla yere yığılan insanların kısa sürede yaşama döndürülseler bile çoğunda oksijensiz geçen dakikaların yarattığı geri dönüşümsüz beyin hasarı ortaya çıktığını vurgulayarak, hasarın derecesine göre değişen kalıcı felç ve beyin fonksiyon bozukluklarına yol açan durumun hastanın iyileşip normal yaşamına dönmesini engellediğini ifade etti.

Acil durumlarda ilk 10 dakikanın çok önemli olduğunu kaydeden Tekin, bu konuda farkındalık yaratmak ve 10'uncu sınıf öğrencilerine temel yaşam desteği eğitimi vermek istediklerini bildirdi.

Muğla Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de, projenin Muğla merkez ve 5 ilçesinde 134 lisede uygulanacağını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muğla'da 'Hayat Gençlerin Ellerinde' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement