Muğla'da İtfaiye Personeline İlk Yardım Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Muğla'da İtfaiye Personeline İlk Yardım Eğitimi

Muğla'da itfaiye ekiplerinin olası kaza durumunda yaralılara kısa sürede müdahale edebilmesi amacıyla ilk yardım eğitimi veriliyor.

14.08.2014 16:53  Güncelleme: 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim programında, ilk yardım temel uygulamaları, insan vücudu ve işleyişi, hasta ve yaralının değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalar ve şok, yaralar, ezilmeler, yanıklar, ısı dengesi bozuklukları, kırık, çıkık ve burkulmalar, bilinç bozukluğu, zehirlenmeler, hayvan ısırmaları, boğulmalar, hasta ve yaralının taşınması konuları anlatıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, yaptığı açıklamada, 5 Ağustos'ta başlayan eğitimlerin Milas, Bodrum, Yatağan, Menteşe, Ortaca ve Fethiye itfaiye grup amirliklerinde de yapılacağını bildirdi.

114 itfaiye personeline ilk yardım eğitimi verileceğini ve personelin program sonunda sertifika alacağını belirten Gürün, "İtfaiye personelimiz gereken durumlarda ilk yardım yapıyorlardı. Bu eğitimden sonra itfaiyecilerimiz bilgi ve becerilerini artırmış olacak. Bu sayede sağlık ekipleri gelene kadar yaralılar için zaman kazanılmış olacak" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da İtfaiye Personeline İlk Yardım Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement