Muğla'da Kaçak Avcılara 23 Bin 148 TL Ceza - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Kaçak Avcılara 23 Bin 148 TL Ceza

Muğla\'da Kaçak Avcılara 23 Bin 148 TL Ceza

Muğla’nın Köyceğiz ve Ortaca ilçelerinde özel koruma alanlarında yasadışı avcılık yapan 22 kişiye 23 bin 148 TL para cezası verildi.

15.01.2016 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Köyceğiz ve Ortaca ilçelerinde özel koruma alanlarında yasadışı avcılık yapan 22 kişiye 23 bin 148 TL para cezası verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü ekiplerince, Köyceğiz ve Ortaca İlçelerinde yapılan av denetimlerinde, yasadışı avcılık yaptığı tespit edilen 22 kişi yakalandı.

Denetime tabi tutulan 56 avcıdan, yasadışı avcılık yaptığı tespit edilen yirmi ikisine 17 bin 948 TL idari para cezası ve vurdukları Flamingo, Çamurcun Ördeği, Saz Tavuğu, Küçük Su Çulluğu ve Su kılavuzu için; 5 bin 200 TL tazminat olmak üzere toplam 23 bin 148 TL ceza uygulandı. Denetimlerde kaçak avcılıkta kullanıldığı öğrenilen 13 silaha el konuldu.

Hazırlanan koruma programı doğrultusunda başta Köyceğiz gölü olmak üzere Köyceğiz ve Ortaca İlçelerinin tamamında av koruma ve kontrol çalışmalarının 24 saat devam ettiğini belirten bölge müdürü Rahmi Bayrak, "biyolojik çeşitlilik bakımından ülkemizin en zengin coğrafi bölgelerinden biri olan Güney Ege'de yaban hayatına yönelik koruma, kontrol destekleme ve geliştirme faaliyetleri etkin bir şekilde sürdürülmekte" diye konuştu.

Bayrak, yasa dışı avcılık yapanların bölge müdürlüğüne bildirilmesi konusunda vatandaşların destek vermesi ve bu konuda duyarlı olunması gerektiğini de sözlerine ekledi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muğla'da Kaçak Avcılara 23 Bin 148 TL Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement