Muğla'da Kaçırılan F.B. Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Kaçırılan F.B. Davası Başladı

Muğla\'da Kaçırılan F.B. Davası Başladı

Muğla'da geçen yıl haziran ayında üniversite öğrencisi 20 yaşındaki F.B.'yi kaçırdığı iddiasıyla tutuklanan Ahmet A.'nın yargılandığı dava Konya'da başladı.

12.02.2016 21:50  Güncelleme: 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da geçen yıl haziran ayında üniversite öğrencisi 20 yaşındaki F.B.'yi kaçırdığı iddiasıyla tutuklanan Ahmet A. ve ona yardımcı olan yeğeni Savaş Ö.'nün yarğılandığı dava Konya'nın Ereğli İlçesi Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Mahkeme heyeti 2 sanığın tutukluluklarının devamına karar verdi.

Muğla'da Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi F.B., geçen yıl haziran ayında ailesinin oturduğu İzmir'deki komşusu Ahmet A. tarafından iddiaya göre kaçırıldı. F.B., arkadaşlarına kaçırıldığını ve Konya yolu üzerinde olduğunu söylemesi üzerine kadın dayanışma grupları sosyal medya üzerinde kamuoyu oluşturdu. Bunun üzerine polisin teknik takibi sonucu F.B., kendisini kaçıran Ahmet A. ve ona yardımcı olan yeğeni Savaş Ö. ile birlikte Adana'nın Tufanbeyli İlçesi'nde bulundu. Ahmet A. ve Savaş Ö. tutuklandı.

DAVA EREĞLİ'DE BAŞLADI

Feride Berşe'nin kaçırılmasıyla ilgili 'cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetten yoksun bırakma' suçundan tutuklanan Ahmet A. ve 'kişiyi hürriyetten yoksun bırakma' suçundan Savaş Ö.nün Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı.

KADIN DAYANIŞMA GRUPLARINDAN DESTEK

F.B'nin kaçırılmasıyla ilgili görülen ilk davada çok sayıda kadın dayanışma grubu de Ereğli'ye gelerek F.B.'yi yalnız bırakmadı. Duruşma öncesi adliye önünde açıklama yapan kadın dayanışma grubuna CHP İlçe Kadın Kolları üyeleri ile Eğitim Sen üyeleri de destek oldu.

AİLEMLE TANIŞMAYA GÖTÜRÜYORDUM

Duruşmaya F.B., yakınları ve arkadaşları ile avukatları katıldı. Ahmet A. ve Savaş Ö. de tutuklu bulundukları Adana'dan SEGBİS yöntemiyle katıldı. F.B.'nin avukatları sanıkların salonda yüz yüze davaya katılmasını talep etti. Sanıklarda bundan sonraki davalara mahkeme salonunda yüz yüze katılmayı istediklerini belirtti. Sanıklardan Ahmet A., F.B. ile İzmir'den komşu oldukları ve yaklaşık 1.5 yıldır birlikte olduklarını ileri sürdü. F.B. ile sık sık küsüp ayrıldıklarıni iddia eden Ahmet A., şunları söyledi: "Yeğenimle Muğla'ya hem tatil yapmaya hemde iş görüşmesine gelmiştik. F.B.'nin okuduğu üniversitedeki kafeteryaya gittik. Orada karşılaştık, sık sık ayrılmamız üzerine konuştuk. Bundan sonra ayrılmamaya karar verdik ve F.B. ailemle tanışmak istediğini belirtti. Bunun üzerine kiraladığım otomobille F.B.'yi da alıp yeğenimle birlikte ailemle tanıştırmak üzere Adana'ya doğru yola çıktık."

Adana'ya giderken ihtiyaç gidermek için yolda durduklarını belirten Ahmet A., "Ereğli'ye gelmeden yolda durduk. Ben F.B.'ye bir dinlenme tesisinde duralım orada ihtiyaç giderirsin dedim. O da 'olmaz burada duralım' dedi. Hava karanlıktı Savaş otomobildeydi. Tuvalet ihtiyacımı giderdikten sonra yan yana geldik. Sonra orada üstümüzü çıkartıp seviştik. Ardından otomobile binip yolumuza devam ettik. Bu sırada bir polis aradı, F.B.'yi kaçırıp, kaçırmadığımı sordu. Karakola gitmemizi söyledi. F.B. karakola gitmeyi kabul etmedi. Ağabeyi de aradığı için kendi telefonunu kapattı. Gece Savaş'ın Ereğli'nin Selvili Köyü'ndeki bir akrabasına gidip geceyi orada geçirdik. F.B. ile orada gönül rızasıyla ilişkiye girdik" dedi.

Bu sırada salonda bulunan F.B., baygınlık geçirdi. Bunun üzerine F.B., salon dışına alınıp, müdahale edildi. Savunmasına devam eden Ahmet A., Ereğli'de geceyi geçirdikten sonra Adana'ya gitmek için tekrar yola çıktıklarını ve Adana'nın Tufanbeyli İlçesi'ne polise gittiklerini ve orada F.B.'nin kendisinden şikayetçi olduğunu ileri sürdü.

Ahmet A.'nın ardından ifade veren Savaş Ö. de benzer ifadelerde bulundu. Ahmet A., Savaş Ö. ve F.B.'nin gece evlerinde kaldıkları Ümit D. ve Şehriban D., "Yoldan geçiyoruz uğradık dediler. Misafire gelme diyemeyiz. Ahmet A. ve F.B.'nin arasında da bir sorun ya da sıkıntı görünmüyordu. Herhangi birşeyden de şüphelenmedik" dedi.

Ardından duruşmaya ara verildi. Aranın ardından yeniden başlayan duruşmada avukatların talebi üzerine F.B, kapalı oturumda ifadesini verdi. F.B.'nin ardından 8 tanık ifade verdi. Mahkeme heyeti, Ahmet A. ve Savaş Ö.'nün tutukluluk hallerinin devamına ve bir sonraki duruşmaya mahkeme salonundan katılmalarına karar vererek, duruşmayı 25 Mart tarihine erteledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla'da Kaçırılan F.B. Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement