Muğla'da Kur'an Ziyafeti - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Kur'an Ziyafeti

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla'da Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu.

19.04.2016 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla'da Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katılan vatandaşlara program öncesi gül dağıtıldı.

Programın açılışında konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla'da Kutlu Doğum Haftası'nın dolu dolu kutlandığını söyledi.

Etkinliklere vatandaşların da büyük katılım sağladığını belirten Çiçek, "Peygamber Efendimizin peygamber olmadan ve peygamber olduktan sonraki yaşantısını, davranışını, sözlerini bilmeliyiz ki sevelim. Eğer bilmiyorsak ve seviyoruz dersek lafta kalır. O nedenle bu etkinlikler büyük önem taşıyor." dedi.

Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak ise Diyanet İşleri Başkanlığının toplum ve insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşıdığını söyledi.

Koçak, Hz. Muhammed'in bütün aleme rahmet olarak gönderildiğini dile getirerek, "1989 yılından bu yana yüce Peygamberimizin doğum günü olan 20 Nisan'ı içerisine alan haftayı Diyanet İşleri Başkanlığımız Kutlu Doğum Haftası olarak kutlamaktadır. Biliyoruz ki bu millet, tarih boyunca Hz. Peygamber'in doğum gününü, mevlit kandilini bir bayram neşesiyle kutlamıştır." dedi.

Açık ve kapalı cezaevlerinde de Kutlu Doğum Haftası programları düzenlediklerini kaydeden Koçak, "Dalaman Açık Cezaevinde yaklaşık bin hükümlünün katıldığı kutlu doğum programı düzenledik. Diyanet İşleri Başkanlığımız açık ve kapalı cezaevlerinde düzenlenen programların yanı sıra yarışmalar da düzenliyor. Birinciye üç, ikinciye iki, üçüncüye bir çeyrek altın hediye ediliyor. Başkanlığımız Türkiye'de ilk üç dereceye giren hükümlümüzü umre ile ödüllendiriyor. Burada amacımız sevgili Peygamberimizin ve yüce dinimizin iyi öğrenilmesi." diye konuştu.

Programda Diyanet İşleri Başkanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz ise Hz. Muhammed'in örnek hayatı, yaşayışı, İslam dininin asli özellikleri ve Müslümanların uyması gereken kurallar konusunda konferans verdi.

Kadınların kutlu doğum programlarına gösterdiği ilgiye değinen Karagöz, geleceği kadınların ve annelerin yönlendireceğini belirtti.

Karagöz, terör örgütlerinin İslam ile uzaktan veya yakından alakalarının olmadığına dikkati çekerek, Müslümanlardan terör şebekelerine ve tehlikelerine karşı uyanık olmalarını istedi.

Programın son kısmında dünya Kur'an okuma birincisi Hacı Bayram Veli Camisi İmam Hatibi Ahmet Karalı, İstanbul Eyüp Sultan Cami müezzin kayyımları Hasan Tok ve Halit Tören ile Menteşe Kurşunlu Cami müezzin kayyımı Enes Çalışkan Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahi ve kasideler sundu.

Programa katılan vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

Etkinlikte Menteşe Müftüsü Aslan Çıtır, 1001 hatim duası yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muğla'da Kur'an Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement