Muğla'da Kuru Yük Gemisinin Batma Tehlikesi Geçirmesi - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Kuru Yük Gemisinin Batma Tehlikesi Geçirmesi

Datça ilçesi açıklarında 8 gün önce güvertesi su alan ve yan yatan kuru yük gemisinin İzmir'deki Nemrut Limanı'na ulaştırılması için İstanbul'dan gönderilen römorkörle çekildi.

24.04.2015 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Datça ilçesi açıklarında 8 gün önce güvertesi su alan ve yan yatan kuru yük gemisinin İzmir'deki Nemrut Limanı'na ulaştırılması için İstanbul'dan gönderilen römorkörle çekildi.

İskenderun'dan Libya'ya çimento götürmek için hareket eden 145 metre uzunluğundaki Togo bandıralı "Dominator" isimli kuru yük gemisi, 8 gün önce Datça açıklarında gövdesindeki çatlaktan su almaya başlayınca yan yatmıştı. İhbar üzerine, içerisinde 10 bin ton çimento ile deposunda 170 ton akaryakıt bulunan gemiye ilk müdahaleyi Datça Liman Başkanlığı ekipleri yaptı.

Kaptanın yardım çağrısı üzerine 21 kişilik mürettebatı tahliye edilen gemide dalgıçlar tarafından yapılan kontrollerde, gövdesinde yırtık tespit edildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca bölgeye kurtarma römorkörü gönderildi.  Römorkör, gemideki 600 tonluk suyu tahliye ederken zeminindeki yırtık da tespit edilerek onarıldı.

İşlemlerinin tamamlanmasının ardından seyrine izin verilen gemi, 8 gün aradan sonra Denizcilik Gemi Kurtarma Hizmetleri AŞ ekipleri tarafından İzmir'deki Nemrut Liman'ına ulaştırılması için römorkörle hareket ettirildi.

Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının tüm birimleri ve Datça Liman Başkanlığının ilk ihbarın geldiği andan itibaren alarma geçtiğini söyledi.

Çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirten Üncü, "Gemi bugün İzmir'e gitmek üzere römorkör yedeğinde yola çıktı. Tüm kurumlar gerekli iş ve işlemler için alarma geçirilmiş olup bu özverili çalışma sonucunda oluşabilecek büyük bir çevre ve deniz kirliliği ile can kaybının önüne geçilmiştir" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da Kuru Yük Gemisinin Batma Tehlikesi Geçirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement