Muğla'da Öğrencilere Bisiklet Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Öğrencilere Bisiklet Dağıtıldı

Sağlık Bakanlığı'nca yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" projesi kapsamında 40 öğrenciye bisiklet ve kask dağıtıldı.

01.10.2015 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı'nca yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" projesi kapsamında 40 öğrenciye bisiklet ve kask dağıtıldı.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Menteşe Şahidi Ortaokulu'nda düzenlenen bisiklet dağıtım törenindeki konuşmasında, bisiklet kullanımının arttırılması için öncelikle araç kullanımının azaltılması gerektiğini söyledi.

Bugün ikinci etap bisiklet dağıtımı yapıldığını vurgulayan Çiçek, obezite ile en etkili mücadelenin bisiklet binerek olacağını kaydetti.

Özellikle kent merkezinde, sokaklarda ve caddelerde bisiklet kullanımını öneren Çiçek, "Eğer araç kullanımını azaltabilirsek bisiklet kullanımını da arttırmış oluruz. Özellikle buradan anneler ve babalara sesleniyorum. Çocuklarınızın okula araç ile değil, bisikleti ile gelmesini sağlayın" dedi.

Muğla Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan ise Sağlık Bakanlığı'nca yürütülen proje kapsamında Muğla'da bugüne kadar 430 bisiklet dağıtımı yaptıklarını bu sayının yıl sonuna kadar 840'a ulaşacağını ifade etti.

Ceyhan, gelişen teknoloji nedeniyle ulaşımda fiziksel aktivitenin azaldığını dikkati çekerek, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 2011'de yapılan Kronik Hastalıklar Risk Faktörleri Araştırması'na göre Türkiye'de kadınların yüzde 87'sinin erkeklerin yüzde 77'sinin yeterli ölçüde fiziksel aktivite yapmadığının tespit edildiğini hatırlattı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı'nın Başbakanlık genelgesi olarak yayımlandığını anlatan Ceyhan, şöyle konuştu:

"Daha sağlıklı bir hayat ve çevre için bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Muğla Milli Eğitim müdürlüğü arasında 'Okullarda Fiziksel Aktivitenin Arttırılması Protokolü' imzalandı. Bu protokol çerçevesinde Mayıs ayında 300 bisiklet Muğla'daki okullara, 90 bisiklet de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerine dağıtıldı."

Proje kapsamında Menteşe ve Ula ilçesinde Şahidi, Gazeller, Bayır, Yerkesik, Akçaova, Gökçe, Karabörtlen ortaokullarından gelen öğrencilere 40 bisiklet ve kask dağıtımı Vali Amir Çiçek ve protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da Öğrencilere Bisiklet Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement