Muğla'da Sığınmacıları Taşıyan Teknenin Batması - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Sığınmacıları Taşıyan Teknenin Batması

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Orak Adası'nın güneyinde batan tekneden kurtarılan 249 kişi İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından Osmaniye'deki Düziçi kampına gönderildi.

16.09.2015 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Orak Adası'nın güneyinde batan tekneden kurtarılan 249 kişi İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından Osmaniye'deki Düziçi kampına gönderildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin bölgedeki çalışmalarıyla kurtarılan, botlarla Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığına getirilen sığınmacı ve kaçaklar daha sonra jandarmaya ait araçlarla İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. Burada Bodrum'dan ayrılmak istemeyen bazı sığınmacıların baygınlık geçirmesi üzerine bölgeye çağrılan 112 Acil Servis ekipleri müdahalede bulundu.

Öğleden sonra işlemleri tamamlanan sığınmacı ve kaçaklar İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesine getirilen otobüslere bindirildi. Bu sırada bazılarının otobüslere binmemek için direndiği görüldü.

İlçe Jandarma Komutanlığına da güvenlik nedeniyle Muğla Jandarma Alay Komutanlığından takviye ekipler getirildi. Sığınmacı ve kaçaklar uğraşlar sonucu otobüslere bindirilerek Osmaniye Düziçi kampına gönderildi.

Otobüsteki çocuklardan bazılarının ellerindeki kağıtlara, "Come with us", "Help us", "Muğla" yazdıkları dikkati çekti. Otobüslere ilçe çıkışına kadar trafik ekipleri de eskortluk yaptı.

Olayda hayatını kaybeden 22 kişiden 10'unun cesedinin Yatağan Devlet Hastanesi morguna, 12 kişinin ise Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildiği öğrenildi. Cenazelerin kimlik tespitlerinin tamamlanmasının ardından yakınlarına teslim edileceği, yakını olmayanların ise 15 günlük yasal sürenin tamamlanmasının ardından Muğla'daki kimsesizler mezarlığına defnedileceği belirtildi.

Öte yandan jandarma ekipleri tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında organizatörlerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da Sığınmacıları Taşıyan Teknenin Batması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement