Muğla'da Soğuk Hava Deposu Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Soğuk Hava Deposu Açılışı Yapıldı

Ortaca ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kırsal kalkınma fonu tarafından yüzde 50 hibeli olarak yapılan Ortaca Meyve ve Sebze Kooperatifi (ORMESKOOP) soğuk hava deposunun açılışı yapıldı.

23.01.2016 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ortaca ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kırsal kalkınma fonu tarafından yüzde 50 hibeli olarak yapılan Ortaca Meyve ve Sebze Kooperatifi (ORMESKOOP) soğuk hava deposunun açılışı yapıldı.

Gölbaşı Organize Sanayi Bölgesinde yapılan açılışa, Muğla Valisi Amir Çiçek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Muğla Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman kaymakamları, protokol üyeleri ve çiftçiler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Amir Çiçek, soğuk hava deposunun bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Muğla'da sadece turizmin konuşulduğunu anlatan Çiçek, "Biz onu değiştiriyoruz. Turizmi tarımın önüne getirmiyoruz. Muğla'da tarım olmazsa turizm olmaz, turizm olmazsa tarım olmaz. İkisi birbirini tetikleyen sektörlerdir. Dolayısıyla bu iki sektörün en iyi durumda, üst düzeyde olması için gereken ne ise vatandaşlarımızla, kurumlarla ve en önemlisi kooperatiflerimizle bu işe akılcı, modern, vizyoner bir şekilde yaklaşmamız gerekiyor" dedi.

Çiçek, üretim yapmanın yanında ürünlerin kaliteli olması gerektiğini, malları saklamanın ve zamanında satmanın da çok önemli olduğunu ifade etti.

Çiftçilerin örgütlenerek bu gibi tesisleri açarak pazarlarını daha iyi hale getirmesi gerektiğini belirten Çiçek, "İhracat yaparken ürün alan ülkeler, ürünlerin en iyi paketlenmesinin tespitini yapar. Standartlara uygun olup olmadığını denetler. Biz üretici olarak malımızı ancak bir başkasına satıyoruz. Bu işleri ise başkası yapıyor ve ürünlerimizi kendisi ihraç ediyor. Gelin üreticiler şöyle yapalım. Kooperatiflere destek olalım" diye konuştu.

- "Sadece Rusya'yı düşünmeyeceğiz"

İhracata uygun ürünlerin elde edilmesi ve pazar alanın çoğaltılması gerektiğine işaret eden Çiçek şunları kaydetti:

"Sadece Rusya'yı düşünmeyeceğiz. Başka ülkeleri de düşüneceğiz. 'Aman Rusya bizden ürün almıyor, Ne yapacağız?' diye telaş etmeyeceğiz. Bu dünyada sadece Rusya yok. Başka ülkelerde de pazar alanı oluşturacağız. Onların bize ihtiyacı var. Biz güçlü Türkiye'yiz. Ürünlerimiz onlar alacaklar. Yeter ki ürünlerimiz kaliteli olsun. Gelecekler tıpış tıpış bizden o ürünü alacaklar. Üreticilerimizin morali bozulmasın. Turizmcilerimizin morali bozulmasın."

Konuşmanın ardından, soğuk hava deposunun açılışı yapıldı. Vali Çiçek ve protokol üyeleri tesisi gezdi ve tesis hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muğla'da Soğuk Hava Deposu Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement