Muğla'da Süleyman Seba Parkı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Süleyman Seba Parkı Açıldı

Geçtiğimiz yıl vefat eden Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın anısına Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaptırılan park ve heykel için açılış töreni düzenlendi.

13.06.2015 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz yıl vefat eden Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın anısına Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaptırılan park ve heykel için açılış töreni düzenlendi.

Organizasyona Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş Kulubü Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil, takımın eski kaptanlarından Gökhan Keskin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile çok sayıda taraftar katıldı.

Yoğun yağışa rağmen taraftarların büyük ilgi gösterdiği açılışta kulüp başkanı Orman, meşalelerle karşılandı. Tezahüratlara eşlik eden Orman, gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Açılış öncesi Muğla Galatasaraylılar Derneği Başkanı Erol Kapiz ve taraftarlar da Fikret Orman'a çiçek verdi.

Orman, yaptığı konuşmada, Süleyman Seba'nın Türk futbol tarihi açısından önemli bir isim olduğunu söyledi. Seba'nın ilkeleri doğrultusunda çalıştıklarını belirten Orman, "Süleyman ağabeyimizin isminin yaşatılması bizim için çok önemli. Kendisi bizlere çok önemli şeyler öğretti. Bize yakışan da onun bize öğretmiş olduğu mütevazılığı, Beşiktaşlılık duruşunu yaşatmak. Parkın açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Süleyman Seba'nın nezaketi"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise Süleyman Seba'nın ismini parka verirken onun karakteri ve nezaketini unutmadıklarını dile getirdi.

Seba'nın rakiplerine karşı nazik ve centilmen davranışlarının unutulmadığına işaret eden Gürün, şöyle konuştu:

"Süleyman Seba Türk sporuna futbolcu, yönetici, başkan, onursal başkan olarak katkı sağladı. Gösterdiği örnek kişilik adına yaşamını ve ismini burada yaşatmak istedik. Onun bütün kulüplere centilmence yaklaşımı ve kulüpler arasındaki barışı sağlama adına yaptığı çalışmalar onu bütün kulüplerin adeta onursal başkanı haline getirdi."

Konuşmaların ardından Süleyman Seba Parkı ve parkın girişinde hazırlanan Süleyman Seba'nın heykelinin açılışı yapıldı.

Kulüp başkanı Orman ve taraftarlar heykel önünde fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da Süleyman Seba Parkı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement