Muğla'da Tarımsal Ürünler Sergilendi - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Tarımsal Ürünler Sergilendi

Muğla ve ilçelerinde üretilen narenciye, bal çeşitleri, ipek kozası, sebze ve meyveler, "Tarla günü" etkinliğinde sergilendi.

11.06.2014 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Köyceğiz ilçesinde "Tarla günü" etkinliği düzenlendi.

Toparlar Mahallesi'ndeki etkinlikte, Muğla ve ilçelerinde üretilen narenciye, bal çeşitleri, ipek kozası, sebze ve meyveler katılımcılara tanıtıldı.

Etkinlikte, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli tarafından katılımcılara toprağın kullanımı, alternatif tarım ürünleri, Toprak Kanunu gibi konular anlatıldı.

Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, yaptığı konuşmada, toprağa sahip çıkmak gerektiğini kaydetti. Toprağın canlıların yaşam kaynağı olduğunu ifade eden Demirkale, "Eğer güzel bir gelecek istiyorsak toprağı dikkatli kullanmalıyız" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici ise toprak denildiğinde akla ilk olarak vatan toprağının geldiğini ifade etti.

Ekici, şöyle konuştu:

"Bizim burada esas gayemiz, Aşık Veysel'in dizelerinde yer alan tarım topraklarıdır. Bizim her türlü meyve, sebze ve gıdayı ürettiğimiz topraklar. Tarım arazilerimize topraklarımıza mutlaka sahip çıkmamız gerekiyor. Bu topraklar bize her zaman lazım. Bu topraklar bize atalarımızın mirası değil, evlatlarımızın emanetidir."

Tarım topraklarının tarım dışı değerlendirilmemesi, erozyona ve çoraklaşmaya mahkum kalmaması gerektiğine işaret eden Ekici, bütün çiftçiler ve bürokratları, toprağı korumaya çağırdı.

Konuşmaların ardından Köyceğiz'de alternatif ürün olarak ilk kez yetiştirilen patates tarlasında hasat yapıldı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da Tarımsal Ürünler Sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement