Muğla'da Tehlikeli Köprü - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Tehlikeli Köprü

Muğla\'da Tehlikeli Köprü

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Ocak ayında yaşanan sel sonrası büyük hasar gören köprü tüm tehlikelere rağmen hala kullanılıyor.

23.06.2015 10:54  Güncelleme: 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Ocak ayında yaşanan selin büyük hasar verdiği köprü, her gün onlarca jeep safari aracı tarafından kullanılarak turizme hizmet veriyor.

HER GÜN ÜZERİNDEN TURİSTLER ARAÇLARIYLA GEÇİYOR

Muğla- Antalya arasında, yaklaşık 50 metre uzunluğundaki Korubükü Köprüsü'nün bir bölümü geçtiğimiz Ocak ayında sel yüzünden yıkıldı. Çevre köylerdeki vatandaşların, köprünün üzerini çakılla doldurup geçilir hale getirmesiyle, safari jeepleri hemen her gün onlarca turistti bu köprüden geçiriyor. Saklıkent'e gelen turistler jeeplerle çamur banyosu için bu köprüden geçerken, çevredeki köylüler ve çakıl kamyonları da tehlikeye aldırış etmeden yolculuklarını sürdürüyor. Selden dolayı köprünün ayaklarındaki çökmeye rağmen ulaşıma devam eden sürücüler, köprünün onarılmasını istiyor.

"15 YILDA BİR KÖPRÜ YIKILMAZ"

Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Köprü 2015 yılının ocak ayında meydana gelen bir doğal afet sonucu yıkıldı. Daha önce özel idare ve köylünün katkısıyla yapılmıştı. Normalde 15 yılda bir köprü yıkılmaz. Ama gelen selle tabanları boşalınca yıkılmış. Vatandaşta oraya kendi imkanları ile toprak döküp kendilerince bir çözüm bulmuşlar ama bunun çok sağlıklı olmadığını düşünüyoruz. Biz bunu jandarma trafik timine bildirdik. Arkadaşlarımız oraya intikal edecekler. Büyükşehir yasası nedeniyle yolun kime at olduğu tartışmaları da yaşanıyor. Büyükşehir yolları paylaştırdı. Alınan kararlar henüz kurumlara bildirilmedi. Ne ilçe Emniyet Müdürlüğüne ne de trafiğe bunlarla ilgili bir bilgi gelmedi. Bu yolun kime ait olduğunu bir an önce tespit edip onunla ilgili gerekli tedbirleri alacağız. Bu şeklide trafiğe açılmasını doğru bulmuyoruz. Bu konu ile ilgili olarak arkadaşlarımız yakın zamanda irtibata geçecekler. Büyük bir ihtimal o yol trafiğe kapatılacak. Antalya Büyükşehir ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Seydikemer Belediyesi ile beraber bir çalışma yürüttüğünü biliyorum. Ama o ne aşamada bilmiyoruz. Vatandaşın güvenliği bizim için daha önemlidir onun için köprüden geçişi trafiğe kapatacağız" dedi.

"YOLU 10 KİLOMETRE DAHA UZATIYORUZ"

Köprünün bir an önce onarılmasını isteyen vatandaşlardan Mehmet Temel Aytan ise "Köprü selden dolayı bu hale geldi, burada risk var tabi. Buradan her günün çakıl yüklü kamyonlar geçiyor. Önceden köprüyü kapattılar geçiş yok dediler. Çakıl kamyonları göçen köprünün üstüne kum ve çakıl döküp dolgu yaptılar. Tekrar üzerinden kamyon geçirdiler. Buradan her gün jeep safarilerde geçiyor. Buraya yeniden bir ayak yapılıp köprü yenilenmeli. Bu yol Fethiye'yi Antalya'ya bağlayan yol. Saklıkent'in içinden geçelim desek araçlarımızla yük götürüyoruz. Yüklediğimiz ot ya da samanla Saklıkent'in içinden nasıl geçeyim. İster istemez uçacaklar, orada oturan turistler rahatsız olacak. Buradan günlük en az 50–60 jeep geçiyor. Bu köprüyü kullanmasak en az 10 kilometre daha yolu uzatıyoruz. Burada en ufak bir jeep safari kazası olsa Saklıkent'in turizmine darbe olur" diye konuştu.



Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muğla'da Tehlikeli Köprü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement