Muğla'da Teknopark Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Teknopark Çalışmaları

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde kurulacak teknopark ile ilgili danışma toplantısı yapıldı.

05.02.2016 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde kurulacak teknopark ile ilgili danışma toplantısı yapıldı.MSKÜ Senato Salonu'ndaki toplantının açılışında konuşan Vali Amir Çiçek, teknoloji geliştirme bölgelerinin kent için çok önemli olduğunu söyledi. Muğla'da kurulacak teknopark için çok yoğun çaba harcandığını belirten Çiçek, "Bugün Muğla tarihine not düşülecek bir tarih. Teknoparkın Muğla için bir milat olduğunu düşünüyorum. Muğla'da şuan 50 yıl, 100 yıl sonrasının kararı alınıyor. Bu bir milattır" dedi.Kentin geleceğine katma değer sunmak isteniyorsa daha verimli projeler üretilmesi gerektiğini vurgulayan Çiçek, "Muğla için olmazsa olmazlardan biri teknoparktır. Biz artık zor olanı aştık. Bundan sonra hocalarımızın bilgilerinden yararlanacağız. Burada ülkemizin geleceğine katkı sağlayacak bilgi üretecek ve teknoloji geliştireceğiz" diye konuştu.

"Girişimcilere vergi kolaylığı sağlanacak"

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ise üniversite-sanayi işbirliğinin yasal zemininin güçlendirilmesi ve girişimciliğin canlandırılması amacıyla kurulacak teknoparkın Bakanlar Kurulu kararının ardından Resmi Gazete yayınlanarak yürürlüğe girdiğini kaydetti.Teknoparkın bir an önce hizmete girmesi için çalışmaların başladığını vurgulayan Harmandar, şöyle konuştu: "Hayata geçirilecek teknopark bünyesinde Ar-Ge faaliyeti gösterecek tüm girişimciler için önemli vergi kolaylıkları sağlanacak. Şirketin kuruluşunda kimlerin yer alacağı kanunlarla belirlenmiş. Bu şirketi hemen kurmak istiyoruz. Çünkü mayıs ayı içinde devlet desteği almak için başvurumuzu yapmamız gerekiyor. Aksi takdirde bu destek bir yıl ertelenecek." Harmandar, kurulacak şirkete Muğla dışından da çok sayıda talep olduğunu bildirdi.

"Önemli avantajları var"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, teknoparkların çok önemli avantajları olduğunu bildirdi. Gürün, güneş enerjisi, yenilenebilir enerji, sağlık ve sağlık turizmi ile gıda, tarım ve hayvancılık ile ilgili başlıkların teknoparkın lokomotifi olacağının altını çizdi.Toplantı sonunda teknopark yöneticisi öğretim görevlisi Filiz Öner, teknoloji gelişim bölgesi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında sunum yaptı. Denizli Yolu Kavşağı'ndaki 64 dönümlük arazi üzerine kurulacak teknopark bünyesinde yenilenebilir enerji teknolojileri, turizm ve sağlık, gıda, tarım ve hayvansal ürünler konularında Ar-Ge faaliyetleri yürütülecek ve yazılım geliştirilecek.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement