Muğla'da Ünlü Fizikçinin Açtığı Plaj Ücreti Davasının 3. Duruşması Görüldü - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Ünlü Fizikçinin Açtığı Plaj Ücreti Davasının 3. Duruşması Görüldü

Muğla\'da Ünlü Fizikçinin Açtığı Plaj Ücreti Davasının 3. Duruşması Görüldü

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ünlü fizikçi Nemci Buğdaycı ile sahildeki işletme yetkilileri arasında plaja giriş ücreti konusunda çıkan tartışmayla ilgili davanın 3. duruşması, Marmaris Adliyesi’nde görüldü.

02.04.2015 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ünlü fizikçi Nemci Buğdaycı ile sahildeki işletme yetkilileri arasında plaja giriş ücreti konusunda çıkan tartışmayla ilgili davanın 3. duruşması, Marmaris Adliyesi'nde görüldü.

Geçen yaz İçmeler sahilinde denize girmek isteyen ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu ve TÜBİTAK görevlisi Necmi Buğdaycı, işletmenin bodyguardı tarafından darp edildiğini iddia etmişti. Darp raporu alan Buğdaycı, işletmeden davacı olmuştu.

Türkiye'nin en iyi fizikçileri arasında gösterilen Necmi Buğdaycı, dün Marmaris 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen 3. duruşmanın ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Kafeteryada oturup bir şeyler içtikten sonra denize girmek üzere plaj kısmına geçtiğini belirten Buğdaycı, "İşletmenin görevlisi benden 20 lira denize girme parası istedi. Ben de kıyı kanununa göre böyle bir ücret talep etmeye haklarının olmadığını, kıyıların herkese ücretsiz açık olduğunu söyledim. İsminin İlyas olduğunu öğrendiğim işletme yetkilisiyle konuşup, gidip kumsala havlumu serdim. Bunun üzerine önce plaj görevlisi, sonra bodyguard olduğunu düşündüğüm iki kişi gelerek dışarı çıkmamı istediler. Ben vatandaşlık hakkımda ısrarlı olunca, işletme yetkilileri tarafından hakaret ve küfre maruz kaldım. Dışarı çıkmayacağımı, kumsalda kalacağımı, bu konuda kararlı olduğumu görünce beni darp ettiler, ben de polisi aradım" dedi.

Buğdaycı, işletmelerin plaja giriş ücreti adı altında vatandaştan ücret talep etmesinin yasalara aykırı olduğunu, buna kimsenin engel olamayacağını ve herkesin kanunlara uyması gerektiğini söyledi. Kent Konseyi Çevre kolunda görevli olduğu için yasal düzenlemeleri iyi bildiğini söyleyen Necmi Buğdaycı, "Halka açık plajlar da bir süre sonra başka yerlere verilecek. Oralara da ücretle girmek zorunda kalacağız. Sahilden denize girmek için ücret ödemek zorunda değiliz. Ben bunu anlatmak istiyorum" diye konuştu.

Duruşma, ileri bir tarihe ertelendi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muğla'da Ünlü Fizikçinin Açtığı Plaj Ücreti Davasının 3. Duruşması Görüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement