Muğla'da Yabancı Uyrukluları Taşıyan Teknenin Batması - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Yabancı Uyrukluları Taşıyan Teknenin Batması

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan yabancı uyrukluları taşıyan teknenin batması sonucu kaybolan 15 kişiden 3'ünün daha cesedi bulundu.

20.11.2015 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan yabancı uyrukluları taşıyan teknenin batması sonucu kaybolan 15 kişiden 3'ünün daha cesedi bulundu.

Turgutreis açıklarındaki Çatalada yakınlarında batan teknede kaybolduğu belirtilen kişilere yönelik arama ve kurtarma çalışmaları devam etti.

Ekipler, arama kurtarma faaliyetlerini Turgutreis'in Çataladası bölgesi ile Turgutreis ve Akyarlar sahilinde sürdürdü. Biri Akyarlar Mahallesi sahili diğeri de Turgutreis Mahallesi'nin Kadıkalesi açıklarında olmak üzere iki cesede daha ulaşıldı. Biri kadın diğeri erkeğe ait cesetler, cenaze aracıyla alınarak Bodrum Devlet Hastanesi morguna getirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler, öğle saatlerinde, Çatalada'nın kuzeydoğusu açıklarında yetişkin erkeğe ait bir cesede daha ulaştı. Botla Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı önüne getirilen ceset, daha sonra incelenmek üzere Bodrum Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

Cesetlerin, savcı ve jandarmanın incelemesinin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi ve kimlik tespiti için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderileceği belirtildi.

Ekipler, kayıp 7 kişinin bulunması için çalışmaları sürdürüyor.

Bodrum'da, 18 Kasım'da Turgutreis Mahallesi Çatalada açıklarında 20 kişiyi taşıyan tekne batmış, Suriye uyruklu 5 kişi kurtarılmıştı. Bölgede Sahil Güvenlik Komutanlığına ait uçak, helikopter ve botlarla arama kurtarma çalışması başlatılmış, kaybolanlardan olduğu değerlendirilen Afganistan uyruklu kadının cesedi ile 2'si çocuk 4 kişinin daha cesedi bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da Yabancı Uyrukluları Taşıyan Teknenin Batması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement