Muğla'da Yanan Ormanlık Alanlar Ağaçlandırıldı - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Yanan Ormanlık Alanlar Ağaçlandırıldı

Muğla\'da Yanan Ormanlık Alanlar Ağaçlandırıldı

Milas Orman İşletme Müdürlüğü, ilçeye bağlı Ören Beldesinde geçen yıl çıkan yangından zarar gören 156 hektar alanı ağaçlandırdı.

17.04.2014 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milas Orman İşletme Müdürlüğü, ilçeye bağlı Ören Beldesinde geçen yıl çıkan yangından zarar gören 156 hektar alanı ağaçlandırdı.

Milas'ta geçen yıl Temmuz ayında Ören Mahallesi Kumluca mevkinde çıkan orman yangınında zarar gören alan, Milas Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmayla yeniden ağaçlandırıldı. Ağaçlandırma çalışmasının yapıldığı alanda incelemelerde bulunan Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, yangından zarar gören ormanlık alanların yeniden düzenlendiğini söyledi.

Yangının, geçen yıl bir firmanın elektrik hatlarının altını temizlerken, kesilen bir ağacın elektrik tellerinin üzerine düşmesi sonucu başladığını belirten Kazakoğlu, yangındaki en büyük sıkıntılarının kendilerine geç bildirilmesi olduğunu ifade etti.

Yangının geç bildirilmesi nedeniyle ekiplerin de olay yerine geç geldiğini ve bu nedenle 156 hektarlık alanın yanarak zarar gördüğünü ifade eden Kazakoğlu, "Yangının ardından bölgede hızlı bir çalışma yaptık ve alanı tamamen boşalttık. Tohumlama yöntemiyle bölgeye bin ton civarı kızılçam tohumu ekildi. Bugün de görüldüğü gibi başarılı bir çalışmayla bölgede yeniden çam fidanlarımız mevcut" dedi.

Yanan alanların turizme tahsis edilmesi gibi bir konunun kesinlikle doğru olmadığını vurgulayan Kazakoğlu, çalışmaları boyunca yanan alanlara daha çok geldiklerini ve bölgeyi daha sık kontrol ettiklerini dile getirdi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da Yanan Ormanlık Alanlar Ağaçlandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement