Muğla'daki Su Fiyatı Tartışması - Son Dakika
Güncel

Muğla'daki Su Fiyatı Tartışması

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Muğla'da son günlerde yaşanan "su fiyatı" tartışmalarıyla ilgili, "Pazartesi yüzde 30'luk su zammıyla ilgili hukuk mücadelesi başlatacağım ve konuyu mahkemeye taşıyacağım." dedi.

12.08.2016 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Muğla'da son günlerde yaşanan "su fiyatı" tartışmalarıyla ilgili, "Pazartesi yüzde 30'luk su zammıyla ilgili hukuk mücadelesi başlatacağım ve konuyu mahkemeye taşıyacağım." dedi.

Mete, partisinin İl Başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, su fiyatları konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'den talepleri olduğunu ancak bunlara yanıt alamadıklarını belirtti.

Su fiyatlarının yüksekliğinin kabul edilemez durumda olduğunun Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğince (GETOB) Başkan Gürün'e iletildiğini kaydeden Mete, "Aynı toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı'na su fiyatlarının anormal derecede yüksek olduğu bildirmiştik. Devletin birçok alanda teşvik vererek destek olduğu turizmcilere en azından Büyükşehir Belediyesinin de su fiyatları konusunda destek vermesini ve fiyatların makul bir seviyeye çekilmesi gerektiğini hatırlatmıştık. Belediye Başkanımız bu konuda hiçbir şey yapamayacağını deklare etmiş ve daha konuya ilk baştan kapıyı kapatmıştı." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesinin maliyetlerin üzerine yüzde 10 ekleyerek zam yaptığını anlatan Mete, "O zaman Sayın Belediye Başkanımıza şu soruyu soruyorum. En son yaptığınız yüzde 30 zammı hangi maliyet biriminin yüzde 30 zammına karşı yapmış oluyorsunuz? Sizin en büyük gideriniz elektrik gideridir. Pompayla suyu dağıttığınız yerlerde kullandığınız elektrik gideri, bir de çalıştırdığınız işçi gideridir. İşçilerinize yüzde 30 maaş zammı mı yaptınız? Yoksa elektrik faturalarında yüzde 30 bir zamla mı karşı karşıya kaldınız da su faturalarına bu yüzde 30'luk zammı uyguluyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

- "Hukuk mücadelesi başlatacağım"

Su zammının önüne geçebilmenin tek yolunun hukuk mücadelesi başlatmak olduğunu kaydeden Mete, konuşmasında, "Biz basın yoluyla ricada bulunduk, kendisini ziyaret ederek su fiyatları konusunda ricada bulunduk ancak hiçbir sonuç alamadık. Pazartesi yüzde 30'luk su zammıyla ilgili hukuk mücadelesi başlatacağım ve konuyu mahkemeye taşıyacağım. İnanıyorum ki bu açılacak olan davada alınacak olumlu bir karar tüm Muğla'da yaşayanlar için bir örnek teşkil edecektir." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muğla'daki Su Fiyatı Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.


Advertisement