Muğla Galatasaraylılar Derneği'nden Engellilere Kahvaltı - Son Dakika
Yerel

Muğla Galatasaraylılar Derneği'nden Engellilere Kahvaltı

Muğla Galatasaraylılar Derneği\'nden Engellilere Kahvaltı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Muğla Galatasaraylılar Derneği geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Muğla’nın birçok ilçesinden gelen engellileri kahvaltıda buluşturdu.

04.12.2016 22:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Muğla Galatasaraylılar Derneği geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Muğla'nın birçok ilçesinden gelen engellileri kahvaltıda buluşturdu. Vali Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Numan Öksüz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Hüseyin Erkek, Engelli Dernek Başkan ve yöneticileri ile engelli vatandaşlar katıldı.

Akyaka Yücelen Otel'de düzenlenen etkinliğe Menteşe dışından diğer ilçelerden de katılım olurken, engelliler ve aileleri doyasıya bir gün yaşadı. Muğla Galatasaraylılar Derneği Başkanı Erol Kapiz, 3 aralık Dünya Engelliler Günü etkinliklerini geleneksel hale getirdiklerini, bu yıl da Muğla'nın birçok ilçesinden katılım olduğunu söyledi. Kapiz, herkesin birer engelli adayı olduğunu belirterek, "Hayatın gerçeği biz engelliler ile beraber yaşamak zorundayız. Biz yılda bir defa etkinlik yapıyoruz ama en azından sizlerin yüzünü bir kez olsa güldürmek istedik. Bugün buraya gelerek yüreklerinizle, sevginizle güç verdiniz" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün çok farklı sosyal sorumluluk projesinde bir araya geldiklerini belirterek, "Galatasaraylılar Derneği geçtiğimiz yıllarda da bu etkinliği yaptı. Bunu bir gelenek haline getirdi. Biz ne kadar bir arada birlikte olursak, hem acılarımızı azaltırız, hem de sevgilerimizi büyütürüz" dedi.

Aynı zamanda Beşiktaş Jimnastik Kulübü kongre üyesi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, "Burada Galatasaraylılar baskısı ile karşı karşıyayız. Elimize Türk Bayrağı verdiler bu önemli. Ama yanında bir Beşiktaşlı olarak Galatasaray bayrağını almak zorunda kaldım. Bu bir beyin yıkama yöntemidir. Geldiğimizden bu yana kahvaltı esnasında Galatasaray Marşını dinletiyorlar. Buradan çıkarken Beşiktaşlı olarak bozulmadan çıkarsam şükredeceğim. Aslında tüm bunlar latife. Bir spor kulübü taraftar derneğinin böyle bir etkinliği yapması topluma karşı sorumluluğunu ne kadar hissettiğini ve katkı sağladığını gösteriyor" dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek yapılan etkinliğini amacı ve adı ne olursa olsun, kendilerini bir arada topladığını belirtti. Vali Çiçek, "Bu etkinlikte engellilerimiz ve engelli vatandaşlarımız ile bizi buluşturduğu için ister Galatasaraylılar Derneği olsun, ister bir başka dernek olsun önemli olan bizleri engellilerimiz ile buluşturmaları. Belki bizi tuttuğumuz takımı değiştirmeye çalışılar, beyin yıkamaya çalışırlar ama takımımı değiştiremeyecekler. Çünkü benim tuttuğum bir takım var, dernek başkanımız son cümlesinde buna değindi. Ben Muğlasporluyum ve başka takım yok. Böyle sosyal sorumluluk projelerinde Erol Bey öncülük ediyor. Böyle hassas bir konuda toplumumuzun içinde her zaman yanlarında olacağımız bu etkinliği düzenleyerek ben bir Fenerbahçeli olarak kendilerini kutluyorum" dedi.

Etkinlik sonrası katılım ile ilgili bilgi veren Muğla Galatasaraylılar Derneği Başkanı Erol Kapiz, "Yaklaşık 300 kişilik bir engelli ve ailesi katıldı. İlçelerimizden Fethiye'den katılım oldu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün tespit ettiği engelli vatandaşlarımız var. Yılda bir kez olsun bu etkinliği dernek olarak düzenliyoruz. Önemli olan bu sevgiyi, saygıyı, formalar arasındaki güzellikleri yansıtmak lazım. Özellikle futbolda taraftarlar arasında çok kalın çizgiler oldu. Kavgadan gürültüden uzak bir nesil için biz de ucundan tutmaya çalışıyoruz. İnşallah başarılı oluruz" dedi.

Engelli vatandaşlar etkinlik sonrası Akyaka sahilinde aileleri ile birlikte gezinti yaptı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muğla Galatasaraylılar Derneği'nden Engellilere Kahvaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement