Muğla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Muğla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

Muğla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

Çalışma ve İş Kurumu Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Türkiye'nin dördüncü süs bitkileri lisesini açma çalışmalarını başlattıklarını bildirdi.

26.04.2013 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve İş Kurumu Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Türkiye'nin dördüncü süs bitkileri lisesini açma çalışmalarını başlattıklarını bildirdi.

Muğla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantıda konuşan, Çalışma ve İş Kurumu Muğla Müdürü İlyas Sarıyerli, işsiz vatandaşlara istihdam yaratmanın önemini vurguladı.

İstihdam sağlamada İŞKUR'un en can alıcı projesinin "İşbaşı Eğitimi" programları olduğunu belirten Sarıyerli, İşbaşı Eğitimi programlarıyla vatandaşa hem bir meslek hem de ekonomik bir katkı sağlandığını kaydetti.

Önceden gece okuyan öğrenciler işbaşı eğitim programlarından faydalanabildiğini, yapılan son düzenlemeyle gündüz okuyan öğrencilerin de bu programlardan faydalanabileceklerini belirten Sarıyerli, "Vatandaştan 8 saat çalışması beklenirken, öğrenciden 5 saat çalışması isteniyor. Böylece öğrenci hem maddi anlamda rahatlayacak, hem de tecrübe edinmiş olacak" dedi.

Türkiye'nin dördüncü süs bitkileri lisesini açma çalışmalarını başlattıklarını da ifade eden Sarıyerli, şöyle konuştu:

"Yerkesik Belediyesi'nin vereceği 10 dönümlük arazi üzerine süs bitkileri lisesi kurulması planlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gerekli izinler alınırsa buraya Türkiye'nin dördüncü süs bitkileri lisesi kurulacak. Bu mümkün olmazsa, çok programlı bir lisede bölüm olarak açılacak. Bu bölgenin iklimi bunun için uygun. Böylece bölge halkına da ayrı bir gelir kapısı olacak."

Toplantıya, Belediye Başkan Vekili Yavuz Kayı, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Muğla Destek Ofisi Koordinatörü Hüseyin Çiftçi ve diğer ilgililer katıldı. - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement