Muğla Kıyılarından 263 Ton Atık Toplandı - Son Dakika
Yerel

Muğla Kıyılarından 263 Ton Atık Toplandı

Muğla Kıyılarından 263 Ton Atık Toplandı

Muğla'da yaz aylarında binlerce turistin ziyaret ettiği sahil ve koylardaki atıklar toplanarak, atık kabul tesislerine gönderiliyor Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Göcek, Marmaris ve Datça Liman başkanlığı sınırları içerisindeki koylardan 3 tekneyle 3 ayda 263 ton katı atık toplandı.

28.10.2014 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Göcek, Marmaris ve Datça'da koylardan 3 ayda 263 ton katı atık toplandığı bildirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Deniz Hizmetleri Şube Müdürlüğü, yaz aylarında binlerce turistin ziyaret ettiği sahil ve koylarda kıyı temizliği yürütüyor.

Vatandaşların ve turistlerin daha temiz bir ortamda tatilini geçirmesi amacıyla yürütülen çalışmada Göcek Adası, Tersane Adası, Yaz Limanı, İç Liman ile Atbükü, Günlüklü, Kargılı, Osmanağa, İnceburun, Poruklu, Çamlık Koyu Plaj sahası ve Datça Hisarönü'nde katı atıklar yüklenici firma aracılığı ile toplanıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Şafak Tercan, yatlardan, teknelerden ve koylardan toplanıp poşetlenen katı atıkların kıyıya gelen çöp kamyonlarıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi atık kabul tesisine taşındığını söyledi.

Temmuz ayından itibaren yüklenici firmaya ait atık alma lisanslı 3 adet tekne ile belirlenen kıyılardan 263 ton atık toplandığını bildiren Tercan, şöyle konuştu:

"Yaz aylarında teknelerin, yatların uğrak yeri kıyılarımızda belirlenen alanlarda katı atıkları üç tekneyle toplattık. Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisine giren her alanda çevre temizliğine önem veriyoruz. Gelecek yıl turizm sezonun planlamasını şimdiden yaparak bütün kıyılarımızdan daha fazla tekneyle katı atıkların toplanmasını hedefliyoruz. 3 ay içerisinde bin 137 tekneye hizmet verildi." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla Kıyılarından 263 Ton Atık Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement