Muğla Köyceğiz Bakan Soylu, "Bizim En Büyük Reformumuz Türkiye Adına Anayasa Reformudur" - Son Dakika
Güncel

Muğla Köyceğiz Bakan Soylu, "Bizim En Büyük Reformumuz Türkiye Adına Anayasa Reformudur"

Muğla Köyceğiz Bakan Soylu, "Bizim En Büyük Reformumuz Türkiye Adına Anayasa Reformudur"

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde Belediye'ye ait hizmet binasının açılışını yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, yeni anayasanın birlik ve beraberlik temelli olacağını söyleyerek, "Bizim en büyük reformumuz Türkiye adına Anayasa reformudur" diye konuştu.

24.04.2016 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde Belediye'ye ait hizmet binasının açılışını yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, yeni anayasanın birlik ve beraberlik temelli olacağını söyleyerek, "Bizim en büyük reformumuz Türkiye adına Anayasa reformudur" diye konuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımı ile gerçekleştirilen açılış töreninde Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Partili Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Köyceğiz Belediye binası ile Köyceğiz Kulak Mesire Yeri'nin açılışını yapan Bakan Soylu, Sağlık Bakanlığı aracılığıyla 37 çocuğa bisiklet dağıttı.

Belediye hizmet binasının açılış töreninde konuşan Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, seçimden önce ilçenin çehresini güzelleştirmek için söz verdiklerini vurgulayarak, "İlk olarak cadde ve sokaklarımızdan başladık. Birçok alanı güzelleştirdik. Söz verdiğimiz gibi de ihtiyacımız olan yeni hizmet binamızın hizmete açılmasını sağladık" dedi.

Muğla'da işsizlik oranının Türkiye geneline göre çok düşük olduğunu dile getiren Vali Amir Çiçek de İŞKUR sayesinde birçok gencin istihdam edildiğini söyledi.

BİRLEŞTİRİCİ ANAYASA

Köyceğiz Belediyesi'nin 3 bin metrekarelik binasının yaklaşık 2 bin 126 bin liraya mal olduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, bu yıl 1 milyon kişiyi İŞKUR vasıtasıyla işe yerleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Soylu, "Bizim en büyük reformumuz Türkiye adına anayasa reformudur. Anayasanın ruhu bizim birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağımızı öngörüp, yıllarca bu ülkede halının altına süpürülen ve yüzleşmekten korktuğumuz itilaflarımız üzerinden güya bizi ayırmaya çalışan anlayışları birleştiriyor. Biz eğer ikinci sıçramamızı güçlü bir şekilde yapabilme kabiliyetini ortaya koyacaksak bunu bugünkü yazılı kurallarını tam da milletin değerleriyle ve beklentileriyle beraber örtüştüren bir anayasa ile sağlayabiliriz. Bizim en büyük reformumuz Türkiye adına anayasa reformudur. Bir anayasanın ruhunun, milletin ruhu olması gerekir. Otoriter bir devlet anlayışı içerisinde değil, tam tersi birey olarak temel hak ve özgürlükler odaklı bir anayasa elbetteki Türkiye'nin ve milletimizin arzu ettiği anayasadır" dedi.

Mevcut anayasanın zihinleri duvarlarla örmeye çalışan ve sağa sola bakmayı engelleyen bir yapıda olduğunu öne süren Bakan Soylu, "Anayasayı neredeyse bütün dünyayı aynı perspektif içerisinde gören, kendi kültür coğrafyasını, kendi medeniyet anlayışını en iyi görebilecek şekilde oluşturmalıyız. Yeni bir anayasa ki şeffaf, ne söylediği anlaşılabilir, milletle paylaşılan ve paylaştıkça da milletin kabulünü bir şekilde oluşturan bir anayasa çizgisini hep beraber gerçekleştirmeliyiz. İşte şimdi yepyeni bir anayasayı yani bu milletin bütün fertlerini kendi içerisinde rahatça ifade edebilen, herkesin kendisini onda görebildiği yepyeni bir anayasa ile inşallah 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşacağız" diye konuştu.

Bakan Soylu bugün akşam saatlerinde ilçeden ayrılarak Dalaman Havalimanı'ndan Ankara'ya hareket edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Köyceğiz Bakan Soylu, 'Bizim En Büyük Reformumuz Türkiye Adına Anayasa Reformudur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement