Muğla'nın 4 İlçesinde Seçim Sonuçlarına İtiraz - Son Dakika
Yerel

Muğla'nın 4 İlçesinde Seçim Sonuçlarına İtiraz

Muğla\'nın 4 İlçesinde Seçim Sonuçlarına İtiraz

AK Parti İl Başkanlığı, Muğla'nın Köyceğiz, Dalaman ve Datça ilçelerinde sonuçlara itiraz ederken, Yatağan'da seçimin iptalini istedi AK Parti İl Başkanı Öztürk: "Sandıktan çıkan adaletli sonuca sonuna kadar saygılıyız"

01.04.2014 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk,  Muğla'nın 2 ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz, 2 ilçesinde ise seçimin iptal edilmesi için başvuruda bulunduklarını söyledi.

AK Parti Köyceğiz İlçe Başkanlığını ziyaret eden Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Köyceğiz, Dalaman, Yatağan ve Datça'da askıya çıkan seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini bildirdi.

İtirazlarını, sandık müşahitlerinin AK Parti'nin kabul olmayan oylarıyla ilgili verdiği bilgiler doğrultusunda yaptıklarını belirten Öztürk, "Köyceğiz'de kullanılan oy pusulalarında AK Parti'ye ayrılmış çizgiler içerisine basılan mühürlerde herhangi bir taşma olmamasına rağmen, daireye değil de AK Parti'nin logosuna basıldığı için 8-9'u geçersiz sayılmış. Bu doğrultuda bir itiraz dilekçesi hazırladık" diye konuştu.

Öztürk, Dalaman'da da sonuçlara itiraz, Yatağan ve Datça'da ise seçimin iptali için dilekçe verdiklerini kaydetti.

"Birilerinin yaptığı gibi kimseyi sokağa dökmeye niyetimiz yok" diyen Öztürk, şöyle devam etti:

"Milletin verdiği kararlara ve kullandığı oylara saygımız sonsuz. Hiçbir şekilde Marmaris, Fethiye ya da Bodrum'da en ufak bir itirazda bulunmadık. Vatandaş kendisini kimin yönetmesini istiyorsa bu yönde kararını verdi. Buna saygılıyız. Özellikle Köyceğiz ve Dalaman'da oylar birbirine çok yakındı. İtirazımızın ardından Köyceğiz belediye başkanlığının partimize geçeceğine inancımız sonsuz. Dalaman'da ise 12 oyla CHP önde görünüyor. Orada da itirazımızı yaptık. Sandıktan çıkan adaletli sonuca sonuna kadar saygılıyız. Yalova'da olduğu gibi bir oyla da olsa buna itirazımız yok. Sürecin takipçisi olacağız." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'nın 4 İlçesinde Seçim Sonuçlarına İtiraz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement