Muğla'nın İlki Yatağan'da Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Muğla'nın İlki Yatağan'da Yapıldı

Muğla\'nın İlki Yatağan\'da Yapıldı

Belediye Özel Halk Otobüsüne dönüşüm kararı alan Ege Bölgesi’nin en çok üyeye sahip taşıyıcılar kooperatifi olarak bilinen Yatağan SS 20 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin satın aldığı 26 toplu taşıma aracı için araç teslim töreni düzenlendi.

19.10.2015 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye Özel Halk Otobüsüne dönüşüm kararı alan Ege Bölgesi'nin en çok üyeye sahip taşıyıcılar kooperatifi olarak bilinen Yatağan SS 20 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin satın aldığı 26 toplu taşıma aracı için araç teslim töreni düzenlendi.

Muğla'nın büyükşehir belediyesi olmasının ardından vatandaşların ulaşım hizmetlerinden daha konforlu ve ekonomik yararlanabilmesi için çalışmalar yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, bu hizmeti veren mevcut toplu taşıma esnafını mağdur etmemek için özel otobüsleri, Belediye Özel Halk Otobüsüne dönüşümünü ilk önce Yatağan'da başlattı.

Belediye Özel Halk Otobüsüne dönüşüm yönünde alınan meclis kararına istinaden Yatağan- Menteşe hattında çalışan 125 ortaklı Yatağan SS 20 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi ile yapılan görüşmeler sonucu, Belediye Özel Halk Otobüsüne dönüşüm kararı alan kooperatife ait 26 toplu taşıma otobüsü için teslim töreni düzenlendi.

Şehir otogarında düzenlenen törene, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Yatağan SS 20 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Tugay Yaka, TEMSA Bölge Satış Yöneticisi İrfan Özsevim, Ulaşım Dairesi Başkanlığı şube müdürleri, kooperatif ortakları ve vatandaşlar katıldı.

Toplu Kara Taşıma Şube Müdürü Şükrü Yılmaz, tören sırasında yaptığı konuşmada, araçların 2015 model, engelli rampalı, klimalı, kamera kayıt sistemli, çevre dostu motora sahip son teknoloji ürünü olduğunu söyledi.

Yatağan Belediye Başkanı Işık, bu hizmetin Yatağan'a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün ise, Muğla'da ulaşımda çığır açacak çalışmalar yürüttüklerini, toplu taşımanın sağlıklaştırılmasının ardından ise şehir içerisindeki otogarların şehir dışına alınması çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.

Yarım saat aralıklarla hareket edecek olan otobüslerden, gaziler, şehit yakınları, kolluk kuvveti üyeleri, 65 yaş üzeri, posta dağıtıcıları ve sarı basın kartı sahiplerinin ücretsiz yararlanacağı öğrenildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muğla'nın İlki Yatağan'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement