Ormanda Mahsur Kalan Üniversite Öğrencilerini AKUT Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Ormanda Mahsur Kalan Üniversite Öğrencilerini AKUT Kurtardı

Muğla'da geziye çıktıkları ormanda kaybolaniki üniversite öğrencisi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından kurtarıldı.

20.02.2017 05:30  Güncelleme: 08:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye ilçesinde gezmek için çıktıkları ormanda yanlış patikaya girerek kaybolan üniversite öğrencileri Selahattin Aldaş ve Pemra Karaman, AKUT üyeleri tarafından kurtarıldı.

YANLIŞ PATİKAYA GİRİNCE YOLLARINI KAYBETTİLER

Antalya'nın Manavgat ilçesinden Kayaköy Mahallesi'ne tatil için gelen Selahattin Aldaş ve Pemra Karaman, Af Kule'yi görmek için dün saat 17.00 sıralarında yürüyüşe çıktı. Yanlış patikaya girerek yolunu kaybeden ikili, karanlık çökünce el feneriyle yollarına devam etti. Yürüyüş sırasında el fenerini de kaybeden Aldaş ve Karaman Sarnıç mevkiine 500 metre mesafedeki ormanlık alanda mahsur kaldı. Bunun üzerine jandarmayı arayan ikili, ormanda mahsur kaldıklarını belirterek yardım istedi. İhbar üzerine jandarma ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) öğrencileri kurtarmak için çalışma başlattı. AKUT ekibi ormanlık alanda ateş yakarak ısınmaya çalışan ikiliye, saat 22.00 sıralarında ulaştı. Sağlık durumları iyi olan Aldaş ve Karaman AKUT ekibi ile birlikte yürüyerek ormanlık alandan çıktı.

Ormanda Mahsur Kalan Üniversite Öğrencilerini AKUT Kurtardı

ATEŞ YAKARAK ISINMAYA ÇALIŞTILAR

El fenerlerini kaybettikleri için yol işaretlerini göremediklerini ve yollarını kaybettiklerini belirten Selahattin Aldaş, 2,5 saatlik bekleyişin ardından AKUT ekibinin kendilerine ulaştığını söyledi. Ateş yakarak ısınmaya çalıştıklarını anlatan Aldaş, sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydetti.

''IŞIK YETERSİZ OLDUĞU İÇİN HAREKET EDEMEMİŞLER''

AKUT Fethiye ekip sorumlusu Fatih Işık ise "İhbar üzerine operasyona çıktık. İkili telefon yardımıyla bizi yönlendirdi ve kendilerine ulaştık. Işık yetersiz olduğu için hareket edememişler. Bizde bulunduklarını yerden ayrılmamalarını istedik. Toplamda 1 kilometrelik yürüyüşün ardından ikiliyi güvenli yere ulaştırdık" dedi.

Ormanda Mahsur Kalan Üniversite Öğrencilerini AKUT Kurtardı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ormanda Mahsur Kalan Üniversite Öğrencilerini AKUT Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement