Muğla - Ortaca'da "Yeşil Gübreleme", Köyceğiz'te "Organik Tarım" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Muğla - Ortaca'da "Yeşil Gübreleme", Köyceğiz'te "Organik Tarım" Etkinliği

Muğla - Ortaca\'da "Yeşil Gübreleme", Köyceğiz\'te "Organik Tarım" Etkinliği

Ortaca'da "Yeşil Gübreleme", Köyceğiz'te "Organik Tarım" etkinliğiMUĞLA İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Ortaca ilçesinde 'Yeşil Gübreleme Tarla Günü", Köyceğiz ilçesinde ise "Organik Tarım Uygulaması" etkinlikleri yapıldı.

13.04.2016 22:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ortaca'da "Yeşil Gübreleme", Köyceğiz'te "Organik Tarım" etkinliği

MUĞLA İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Ortaca ilçesinde 'Yeşil Gübreleme Tarla Günü", Köyceğiz ilçesinde ise "Organik Tarım Uygulaması" etkinlikleri yapıldı.

Etkinliğe Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, daire amirleri ve çiftçiler katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Amir Çiçek, akılcı ve modern tarım uygulanması gerektiğine dikkat çekti. Vali Çiçek, "Kimyasal gübrelerle verimi arttırabiliriz ama insana ve toprağa zarar veririz. ilimizde tarımı iyileştirme aşamasını geldik. Organik tarım aşamasındayız. Devletimiz çiftçisine gerekli desteği her zaman olduğu gibi vermeye devam edecektirö diye konuştu.

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mesut Durmuş, "2011 yılında topraktaki organik madde miktarını arttıracak toprak PH'sını düşürecek ve toprağın yapısını düzenleyecek olan yeşil gübreleme çalışmasına başlandı" dedi.

Ardından Muğla Valisi Amir Çiçek, traktör kullanarak Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Nazif Ekici ve üretici Musa Çengel ile birlikte yeşil gübreleme işlemi yaptı.

Vali çiçek, daha sonra beraberindekilerle Köyceğiz'e geçip, buradaki iyi tarım uygulaması kapsamında organik ürnetim yapılan bir tarlada incelemelerde bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla - Ortaca'da 'Yeşil Gübreleme', Köyceğiz'te 'Organik Tarım' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement