Muğla Tgk ve Egf'yi Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Muğla Tgk ve Egf'yi Ağırladı

Muğla Tgk ve Egf\'yi Ağırladı

Her ay değişik illerde meslektaşları ile istişare yapmak ve sorunları yerinde tespit etmek amacıyla toplantılar gerçekleştiren Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ve Konfederasyona bağlı Federasyon üyeleri Muğla’da Vali amir çiçek, Büyükşehir belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü ve Basın İlan Kurumu Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

11.06.2016 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her ay değişik illerde meslektaşları ile istişare yapmak ve sorunları yerinde tespit etmek amacıyla toplantılar gerçekleştiren Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ve Konfederasyona bağlı Federasyon üyeleri Muğla'da Vali amir çiçek, Büyükşehir belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü ve Basın İlan Kurumu Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Ziyarette Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Ege Gazeteciler Federasyonu Mehmet Abdioğulları, Marmara Gazeteciler Federasyonu Genel başkan Yardımcısı, Konya, Denizli, Aydın, Afyon, Uşak, Gazeteciler Cemiyeti Derneği başkanları katıldı. Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği ve Fethiye Gazeteciler Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarettin ilki Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'e gerçekleşti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yerel ve ulusal basında çalışan basın emekçilerinin birçok sıkıntısı olduğunu, ulusal anlamda yayın yapan gazetelerin yerel haberlerle de okuyucularına ulaşması gerektiğini söyledi. Başkan Gürün; "Ülkemizde yerel ve ulusal basınımızın birçok sıkıntısı var. Çağdaş ve demokratik ülkelerdeki gibi basınımızın doğru ve gerçekleri olduğu gibi yazabilmeleri gerekir. Ayrıca ulusal anlamda yayın yapan gazetelerin yerel haberlere de yer vermesi, vatandaşı bilgilendirmesi gerekir. Muğla'mızda Fethiye'de gerçekleşen bir haberden Bodrum'daki vatandaşlarımızın da haberi olmalı ve birlikte sevinebilmeli, üzülebilmeliyiz. Vatandaşlarımızı yaptıkları doğru, tarafsız, gerçek haberler ile bilgilendiren gazetecilerimize mesleklerinde başarılar diliyor, ziyaretleri için dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı, Muğla'da gazeteciler olarak yapacakları toplantı öncesi kurumlara ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'e basına ve basın çalışanlarına verdiği destekler için plaket verdi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Kolaylı ve beraberindeki heyet Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve ardından Muğla Valisi Amir çiçek'i ziyaret etti. Vali Çiçek basın mensuplarını 75. Yıl Toplantı salonunda ağırlarken, ziyaret hakkında bilgi veren TGK Genel Başkanı Kolaylı, "Türkiye'nin değişik illerinde meslektaşlarımız ile istişare toplantıları yapıyoruz. Geçtiğimiz ay Mardin'de idik. Bu ay Muğla'dayız. Önümüzdeki ay yine Doğu illerimizden birisinde bu toplantıyı yapmak istiyoruz. Bizim amacımız gittiğimiz illerde çalışan meslektaşlarımızla bir araya gelmenin yanında o ilin sorunları hakkında da bilgi sahibi olmak" dedi.

Vali Amir Çiçek, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı'ya teşekkür ederken, "Türkiye'nin değişik illerinde bu toplantıları gerçekleştirmeniz çok önemli. Hem toplantının yapıldığı ildeki meslektaşlarınız açısından, hem de o ilin tanıtımı açısından önemli" dedi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyon Genel Başkanı Nuri Kolaylı Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Vali Amir çiçek'e basına verdikleriz katkı ve destek nedeniyle plaket verdi. Ziyaretlerin ardından Menteşe Öğretmenevinde toplantı gerçekleştirildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muğla Tgk ve Egf'yi Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement