Muğla Uluslararası Zurna Festivali Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Muğla Uluslararası Zurna Festivali Sona Erdi

Muğla Uluslararası Zurna Festivali Sona Erdi

Muğla Büyükşehir Belediyesinin zurna üstatlarını bir araya getirdiği festival sona erdi.

26.09.2014 00:04  Güncelleme: 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından, zurna üstatlarını bir araya getiren festival sona erdi.

Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu'ndaki Muğla Uluslararası Zurna Festivali'ne Muğla, Aydın, Manisa, Erzurum, Kırklareli, Lüleburgaz, Trabzon, Gaziantep, Azerbaycan, Bulgaristan ve Yunanistan'dan 16 zurna üstadı katıldı.

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği festivalin son gününde zurna üstatları Tibet Var, Saffet Akay, Ömer Parlak, Metin Öğe, Shirzad Fataliyev, Naci Peri, Halil Çokyürekli, Battal Sazcı, Basri Eğriboyun, Erkan Tekin, Samir Kurtov, Christos Karakostas ve Hasan Çakan orkestra eşliğinde Türkiye ve dünyadan çeşitli eserleri zurna ile seslendirdi.

Dinleyiciler, eserlere eşlik ederek uzun süre oynadı. Festivale Bulgaristan'dan katılan zurna üstadı Samir Kurtov, Yunanistan'dan katılan zurna üstadı Christos Karakostas ile aynı sahneyi paylaştı. Zurna üstatları birlikte seslendirdikleri türkülerle uzun süre alkış aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, festivalin kapanışında yaptığı konuşmada, Muğla Uluslararası Zurna Festivali ile bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.

Geçen yıl ulusal anlamda yaptıkları festivali bu yıl biraz daha genişleterek uluslararası boyuta taşıdıklarını belirten Gürün, "3 gün boyunca festivali yaklaşık 5 bin kişi izledi. Muğla halkı zurnayı çok sevdi ve önümüzdeki yıllarda inşallah daha kapsamlı bir festival hazırlayacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Gürün ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir festivale katılan sanatçılara plaket verdi.

Plaket töreninin ardından zurna üstatları birlikte Harmandalı çalarken vatandaşlar da eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla Uluslararası Zurna Festivali Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement