Muğla Valisi Çiçek, Fethiye'de Kamu Kurumlarını Gezdi - Son Dakika
Yerel

Muğla Valisi Çiçek, Fethiye'de Kamu Kurumlarını Gezdi

Muğla Valisi Amir Çiçek, Fethiye ilçesine yaptığı ziyarette Gıda, Tarım ve Hayvanlık Müdürlüğü ile inşaatı devam eden İlçe Emniyet Müdürlüğü binasını gezdi.

03.07.2015 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Valisi Amir Çiçek, Fethiye ilçesine yaptığı ziyarette Gıda, Tarım ve Hayvanlık Müdürlüğü ile inşaatı devam eden İlçe Emniyet Müdürlüğü binasını gezdi.

Beraberinde Kaymakam Ekrem Çalık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici ve İlçe Müdürü Şaban Sarıkaya ile birimleri gezen Çiçek, çalışanlarla bir süre sohbet etti.

Vali Çiçek, daha sonra müdürlüğün yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fethiye'nin ekonomisinin temellerinden birisinin tarım olduğuna dikkati çekti.

Örtü altı diye adlandırılan tarımda bu yıl sıkıntılar yaşandığını kaydeden Çiçek, her şeye rağmen ihracatın düzelmesiyle çiftçinin yüzünün güldüğünü dile getirdi.

Çiçek, aldığı bilgiler doğrultusunda ihracatta domatesin birinci sırada yer aldığını, biber ve patlıcan gibi sebzelerin de başta Rusya olmak üzere Polonya, Romanya gibi ülkelere ihracat edildiğini anlattı.

Fethiye'de toprağın verimliliğinin en iyi şekilde kullanılması konusunda gerekli projelerin takip edildiğini belirten Çiçek, şöyle konuştu:

"Kalkınmasında hem uzmanlık hem teknoloji hem de finans açısından Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) bu bölgeyi desteklemesini bizzat takip ediyoruz. GEKA, tarımında desteklenmesi amacıyla çiftçilerimizin ürettiği projeleri de destekleyecek. Sorunları önceden tespit edip çiftçimizi sorunlara baş başa bırakmamak gerekiyor. Çiftçilerimizi hem ekonomik hem de teknik açıdan desteklersek araziler boş kalmayacak."

Çiçek, Fethiye'de yılın ilk yarısında 144 bin ton domates ihraç edildiğini, her yıl daha kaliteli ürünle rakamların arttığını vurguladı.

Vali Çiçek, daha sonra Kaymakam Çalık, Muğla Garnizon Komutanı Jandarma Albay Necdet Koparan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık ile Patlangıç Mahallesi'nde yapımı devam eden ilçe emniyet müdürlüğü binasında incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla Valisi Çiçek, Fethiye'de Kamu Kurumlarını Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement