Muğlalı Enerji ve Maden İşçileri Ankara'ya Doğru Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

Muğlalı Enerji ve Maden İşçileri Ankara'ya Doğru Yola Çıktı

Muğlalı Enerji ve Maden İşçileri Ankara\'ya Doğru Yola Çıktı

Muğla'da Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy santralleri ile kömür ocaklarının özelleştirmesine tepki gösteren işçiler, ikinci Ankara yürüyüşünü başlattı.

23.01.2014 23:28  Güncelleme: 23:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da bulunan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ile kömür ocaklarının Özelleştirme İdaresi'ne bağlanmasına tepki gösteren enerji ve maden işçileri, ikinci Ankara yürüyüşünü başlattı.

Yatağan Termik Santrali önünden karayoluna çıkarak yürüyüşe geçen işçiler, Yatağan şehir merkezinde bulunan madenci heykeline kadar geldi. Polis ve jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte işçileri Yatağan'da merkez, çevre köy ve beldelerden gelen bölge halkı ile MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Muğla eski Milletvekili Gürol Ergin, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, çevre belde belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte kalabalık bir grup karşıladı.

TES İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, yaptığı konuşmada, "10 Nisan'da da Ankara'da olacağız, bu ihalelere katılan şirketler, gelip işyerlerimizi teslim alamayacaklar. Buna izin vermeyeceğiz, kararlılığımızı sonuna kadar sürdüreceğiz. 7 Ekim'de 200 kişi ile yola çıktık, şimdi 2 bin kişi, bir daha ki sefere gerekirse 20 bin kişi yürüyeceğiz. Sadece kendimiz için değil, yarınlarımız ve ülkemiz için buna izin vermeyeceğiz. Gemileri yaktık, geri dönüş yok, ne bedel ödenecekse ödemeye hazırız. Özelleştirme idaresi son teklif verme süresini 2,5 ay uzattığını açıkladı. Ertelemeler ve uzatmalar bizi durduramaz, ancak özelleştirmeyi iptal ederlerse, vazgeçerlerse bizi durdurabilirler" dedi.

Maden-İş Sendikası Şube Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin de, "Talebimiz ihalelerin iptal edilmesidir bu konudaki kararlılığımızı göstermek amacıyla özelleştirme idaresinin önüne gideceğiz ve mesajımızı orada vereceğiz" diye konuştu.

Madenci heykeli önünden Aydın-Muğla karayoluna doğru tekrar yürüyüşe geçen enerji ve maden işçilerini, kalabalık bir grup yolcu etti. Cuma 10.00'da Ankara Sıhhiye'deki Toros Sokak'tan başlayacak güzergah ile Özelleştirme İdaresi'ne yürüyecek olan enerji ve maden işçilerine Türk-İş'e bağlı diğer sendikalar ile Zonguldak işçilerinin de destek vermeleri bekleniyor. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muğlalı Enerji ve Maden İşçileri Ankara'ya Doğru Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement