Muğlalı Öğretmen Maket Ustası Oldu - Son Dakika
Güncel

Muğlalı Öğretmen Maket Ustası Oldu

Muğlalı Öğretmen Maket Ustası Oldu

Muğla'da emekli öğretmen, 62 yaşındaki Nazif İyibilir, tarihi Muğla evleri, Bodrum ve Datça yel değirmenlerinin maketlerini yaparak kentin tanıtımına katkı sağlıyor hem de ekonomik gelir elde ediyor.

23.02.2016 09:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da emekli öğretmen, 62 yaşındaki Nazif İyibilir, tarihi Muğla evleri, Bodrum ve Datça yel değirmenlerinin maketlerini yaparak kentin tanıtımına katkı sağlıyor hem de ekonomik gelir elde ediyor.

Muğla'da 9 yıl öğretmenlik ve 21 yıl müfettişlik yaptıktan sonra emekli olan Nazif İyibilir, babasına ait 10 metrekarelik ayakkabıcı dükkanını atölyeye çevirerek maket hazırlamaya başladı. Muğla bacası, kuzulu kapı, Bodrum ve Datça yel değirmenlerinin maketini yaparak, aile ekonomisi ve kentin tanıtımına katkı sağlayan İyibilir, şöyle dedi:

"Tarihi Arasta Çarşısı'nı gezmeye gelen tatilci veı turistler, dükkanımı ziyaret ettiklerinde ürünlerime hayran kalıyor. Fiyatları 2 lira ila 1500 lira arasında değişen maket evlerimi hediye olarak satın alıyorlar. Yurt dışında Muğla'nın tanıtımını yapmış oluyorum. Malzeme olarak ahşap, gazbeton, mermer ve seramik kullanıyorum. Maket yaparken psikolojik olarak rahatlıyorum. Gençlere ve ev hanımlara da tavsiye ediyorum. El becerisini artırır, insanı kötü alışkanlıklardan uzak tutar. İlimizin 326 tescilli sarnıcı var. Bunların maketini de yakında hazırlamaya başlayacağım." - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğlalı Öğretmen Maket Ustası Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement