Muğlalılar 4'üncü Kez Gürün'ü Seçti - Son Dakika
Güncel

Muğlalılar 4'üncü Kez Gürün'ü Seçti

Muğlalılar 4\'üncü Kez Gürün\'ü Seçti

Muğla'da 3 dönemdir belediye başkanlığı görevini sürdüren ve 4'üncü kez seçimleri kazanan CHP'li Osman Gürün, "Kimsenin nereden geldiğinin ve hangi partiyi tuttuğunun bizim için hiç önemi yok. Siyasette herkese eşit mesafede durdum. Adalet duygusunu zedelememeye çalıştım" dedi.

01.04.2014 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da 3 dönemdir belediye başkanlığı görevini sürdüren ve 4'üncü kez seçimleri kazanan CHP'li Osman Gürün, "Kimsenin nereden geldiğinin ve hangi partiyi tuttuğunun bizim için hiç önemi yok. Siyasette herkese eşit mesafede durdum. Adalet duygusunu zedelememeye çalıştım" dedi.

Büyükşehir olan Muğla'da gayri resmi sonuçlara göre CHP'li Osman Gürün 268 bin 390, AK Partili Mansur Harmandar 156 bin 308 ve MHP'li Mehmet Erdoğan ise 99 bin 776 oy aldı. Gürün en yakın rakibi Harmandar'ın 112 bin 82 oy farkıyla önüne geçti. İnsanların güven duygusunu hiçbir zaman sarsmadığını belirten Osman Gürün, hekimlik yaptığı dönemdeki gibi başkanlığı boyunca halka yaklaşımını değiştirmediğini söyleyerek "Kimsenin nereden geldiğinin ve hangi partiyi tuttuğunun bizim için hiç önemi yok. Siyasette herkese eşit mesafede durdum. Adalet duygusunu zedelememeye çalıştım. Bana herkes en yakın. Temsil ettiğimiz makamın ve bize oy veren kitlenin rahatsız olmaması için özel yaşantımızı sınırladık. Bürokrasiyle olan ilişkilerimizde kavga taraftarı olmadım. Sorunlar, problemler ve anlayış değişikliği oldu. Bunları kamuoyuyla hiçbir zaman paylaşmadım. Kendi içimizde çözüm üretmeye çalıştık. Bana gösterilen teveccüh için teşekkür ediyorum. Bu bende sorumluluk duygusunu müthiş bir şekilde artırıyor. Önümüzdeki süreç oldukça zor. Büyükşehir olduk ama şuanda ortada hiçbir şey yok. 6-7 aydır bununla ilgili çalıştık. Binamıza yerleşeceğiz, ekipleri kuracağız. İyi niyetle, birlikte gece-gündüz çalışarak bu geçiş dönemini en kısa sürede atlatacağız" diye konuştu.

ÖDEME PLANLARI HAZIRLANACAK

Borçların en kısa sürede ödenmesi için durum tespiti yaptıklarını belirten Gürün, şöyle konuştu:

"5 yıl içerisinde diğer başkanlarımız ile birlikte kol kola, konuşa konuşa, ağabey-kardeş ilişkisi çerçevesinde sorunları çözmeye çalışacağız. Büyükşehrin getirdiği avantajlar ile birlikte ilimizi daha iyi yerlere taşıyacağımızı düşünüyorum. Şuanda belediyelerimizin kanalizasyon, arıtma ve su borçları var. Bu borçların ödenmesiyle ilgili belli prensiplerimiz var. Borcu yapıp iflas etmiş bir tüccar gibi değiliz. Ödeme planlarını hazırlayacağız. Durum tespiti yapıyoruz. Buna göre ne yapmamız gerektiğini doğru şekilde belirleyip yürüyeceğiz. Borç ödeyip hizmet etmezsek Muğla zarar görür. En büyük borç yükü Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar döneminden önce oluşan MARİÇ-BELBİR borcu. Bu durum bizi Türkiye'nin en büyük dördüncü borçlu belediyesi haline getiriyor." - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğlalılar 4'üncü Kez Gürün'ü Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement