Muhaliflerden Esad Rejimine "48 Saat" Uyarısı - Son Dakika
Dünya

Muhaliflerden Esad Rejimine "48 Saat" Uyarısı

Suriyeli muhalifler, Şam kırsalındaki saldırılarını durdurması için rejime 48 saat süre verdi. Saldırılar durmazsa her türlü meşru yola başvuracaklarını açıkladılar.

23.05.2016 00:28  Güncelleme: 00:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özgür Suriye Ordusu çatısı altındaki 30 farklı muhalif grup ortak bir açıklama yayınladı. Açıklamada, rejimin Şam'ın kırsalındaki Deraya, Doğu Guta ve Ayn el Asafir'deki saldırıları nedeniyle ateşkesin tamamen çökmek üzere olduğu belirtildi.

48 SAAT SÜRE VERİLDİ

Muhalifler, rejime saldırılarını durdurması için 48 saat süre tanırken, "Bu bölgelerdeki sivilleri korumak için her türlü meşru yola başvurulacak" uyarısını yaptı.

"GÖRÜŞMELER DE SONA ERECEK" UYARISI

Al Jazeera'de yer alan habere göre; Rejimin, İdlib ve Halep'teki kuşatma altında bulunan muhalif bölgelere de saldırılara devam ettiğine işaret edilen açıklamada, bu saldırıların sürmesi halinde muhaliflerin siyasi süreçten de çekileceği vurgulandı.

ORDU DERAYA'YA DAYANDI

Suriye Ordusu ve rejim destekli milisler, Şam'ın güneydoğusundaki Deraya'ya uzanan büyük bir bölgeyi Perşembe günü ele geçirmişti. Muhaliflerin elindeki Deraya, rejimin ilerlediği bölgeye sadece kilometrelerce yakınlıkta.

Muhaliflerden Esad Rejimine "48 Saat" Uyarısı

Son Dakika Dünya Muhaliflerden Esad Rejimine '48 Saat' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • Barzo: Pkk ve esed gidecek,Halk kazanacak ,kadinlar kazanacak,direnen Kürt halki kazanacak, emperyalistlerin oyunu son bulacak Turkiye kazanacak... 12 30 Yanıtla
  • Kurt: Beyler buralarda orgut yandaslari cok fazla.bi yorum yaptiginizda hemen atliyorlar.amaclari propoganda yapmak.az olmadiklarini gostermek.bunlar parayla tutulmus itlerdir.dikkate almayin o yuzden begeni sayilarini. 19 19 Yanıtla 34: burda daha çok zatan pkk lılar ve yağcılar var ikinizde burayı burayı gerçekleri saptırıp propagandaya kullanıyonuz. 1 3
  • Lemi: Vur cakma muslumanim diye gecinen yobazlara 1 0 Yanıtla
  • Munsir: Avrupa America istemiyor senin ùlkende huzuru bu kadar silah teròrist nerden geldi basina seni kòtùlediler direnmek Halkin kurtarmak allah sana nasip etsin 1 0 Yanıtla
  • Gonca gùl: Capulculara katillere acima 0 0 Yanıtla
  • Nail: Allah yardimcin olsun esat suriye suriyelilerindir 0 0 Yanıtla
  • Hak: Suriyeyi kim karistirdiysa allah ona yeter 0 0 Yanıtla
  • Kamera: Ben Sünni olarak Esada dua ediyorum.. 0 0 Yanıtla
  • Bal: Katil gerici kandirilmis kafa kesen cakma mùslùmanlara acima vur esat allah yardimcin olsun 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement