Muhaliflerin Çobanbey'i Daeş'ten Geri Alması - Son Dakika
Güncel

Muhaliflerin Çobanbey'i Daeş'ten Geri Alması

Türkmen Cephesi Fatih Sultan Mehmet Tugayı Komutanı Mahmut Süleyman Zengin, "Bizler Türkmen halkı ve Türkmen silahlı kuvvetleri olarak Çobanbey'i terör örgütü DAEŞ çetelerinden kurtardık.

08.04.2016 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkmen Cephesi Fatih Sultan Mehmet Tugayı Komutanı Mahmut Süleyman Zengin, "Bizler Türkmen halkı ve Türkmen silahlı kuvvetleri olarak Çobanbey'i terör örgütü DAEŞ çetelerinden kurtardık." dedi.

Zengin, AA muhabirine Suriye'deki muhalif birliklerin Halep'in kuzeyindeki stratejik öneme sahip Çobanbey nahiyesinin kontrolünü DAEŞ'ten geri almasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Tüm dünyaya demokratik Çobanbey Kenk Konseyini ilan ettiklerini belirten Zengin, "Dün DAEŞ terör örgütüyle yapılan operasyonda Türkmenler zafer kazanmıştır. Çobanbey nahiyesi tamamen özgürleşti. Türkmenlerin kalesi Çobanbey'di." dedi.

Tek bir DAEŞ mensubunun bile Çobanbey nahiyesinde kalmadığını aktaran Zengin, dünkü operasyonu bizzat yönettiğini, çatışmalarda çok sayıda DAEŞ mensubunun öldürüldüğünü kaydetti. Zengin, çatışmalarda 5 Türkmen'in de şehit olduğunu söyledi.

En kısa zamanda Türkmen köylerinin hepsini özgürleştireceklerini vurgulayan Zengin, şöyle devam etti:

"Çobanbey nahiyesinin kuzeyinde ve güneyinde çatışmalar devam ediyor. Türkmen köylerini alana kadar DAEŞ ile çatışacağız. Türkmen gençlerine desteklerimiz sürüyor. Dün DAEŞ terör örgütü, Kilis'e roket mermisi attı. Türkiye ise angajman kuralları çerçevesinde DAEŞ'e karşılık verdi. Dün de yine aynı şekilde bizler Türkmen halkı ve Türkmen silahlı kuvvetleri olarak Çobanbey'i terör örgütü DAEŞ çetelerinden kurtardık."

Artık Çobanbey'i çok güzel bir şehir haline getireceklerini dile getiren Zengin, Türk hükümetine yardımlardan dolayı teşekkür etti.

"DAEŞ'in İslam'la alakası yok"

DAEŞ terör örgütüyle dünkü çatışmada, DAEŞ mensuplarının Kur'an-ı Kerim'in altına, kapıların arkasına, buzdolabına ve yol boyu bomba döşediğini anlatan Zengin, "DAEŞ terör örgütünün İslam ile hiçbir alakası yok. Dua yazılı tabelanın altına bomba koymuşlar. İslamiyetle yakından uzaktan ilgisi olmayan bir örgüttür. PKK terör örgütünün yapmadığını DAEŞ yapıyor. Biz Müslümanız diyorlar. Müslüman olan Türkmen ve Özgür Suriye Ordusuyla çatışmaz ama DAEŞ çatışıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muhaliflerin Çobanbey'i Daeş'ten Geri Alması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elbise dolabından hırsız çıktı
    20:34 Elbise dolabından hırsız çıktı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde hakkında 5 yıl hapis cezası bulunan bir şahıs, jandarmanın aramasında elbise dolabının içindeki gizli bölmeden çıktı. İkamette yapılan detaylı inceleme sonucunda elbise dolabının gizli bölmesi tespit edildi ve şahıs burada yakalandı. Tutuklanan şahıs cezaevine gönderildi.

  • Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi
    20:33 Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi

    Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat Badur ve kızı Yağmur tarafından keman ve klarnet dinletisi sunuldu. Etkinliğe Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Genç de katıldı. Baba Badur, kızıyla aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşadığını belirtirken, kızı Yağmur ise hem konservatuvara hazırlandığını hem de keman eğitimi verdiğini söyledi.


Advertisement