Muhammed Bin Hanife Hazretleri Anma ve Kültür Şölenine Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Muhammed Bin Hanife Hazretleri Anma ve Kültür Şölenine Yoğun İlgi

Muhammed Bin Hanife Hazretleri Anma ve Kültür Şölenine Yoğun İlgi

Siirt'in Şirvan İlçesine bağlı Taşlı Köyünde her yıl olduğu gibi, bu yılda görkemli anma etkinliği düzenlendi.

01.04.2014 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şirvan Kaymakamlığınca, Taşlı köyünde düzenlenen anma ve kültür şölenine, civar köylerden gelen vatandaşlar ile Siirt dışındaki bölgelerden de on binlerce kişi katıldı.

Vatandaşların çok büyük bir ilgi gösterdiği anma etkinlikleri, Siirt Merkez Ulu Cami İmam hatibi Ramazan Toprak'ın okuduğu Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

"Gurup Dergah"ın açık havada, üç dilli ilahi dinletileri ile Semazenlerin, Sema gösterileri izleyenleri mest etti.

Emrah Güneş tarafından verilen ilahi konserin ardından, şölende yemekler yenildi ve dualar okundu.

Mart ayının son üç gününde yapılan Hazreti Ali Hazretlerinin, Hanife adlı eşinden doğma oğlu Muhammed Bin Hanife Hazretlerini anma etkinliğinin son gününde, Siirt Valisi Ahmet Aydın, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Şirvan Kaymakamı İbrahim Özdel, İl Müftüsü Faruk Arvas, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Güldoğan ve davetliler katıldı.

Panayır havasında geçen etkinlikte konuşan Siirt Valisi Ahmet Aydın, anma etkinliklerine her yıl on binlerce vatandaşın katıldığını belirterek, 'Alternatif yeni bir yol çalışmasının tamamlandığını, İnkapı yol ayırımından, Taşlı köyüne yeni stabilize bir yolun hizmete girdiğini ve böylece ulaşımda önemli bir eksikliğin giderildiğini' ifade etti.

Bu tür önemli manevi değerlere sahip çıkacaklarını ve kamuoyuna tanıtacaklarını belirten Vali Aydın,'Taşlı köyümüzdeki metfun bulunan Muhammed Bin Hanife Hazretlerini ziyarete gelen vatandaşlarımızın daha rahat ve iyi koşullarda ziyaretlerini yapmaları amacıyla alt yapının da yeniden değerlendirilerek, mescit lavabo ve çevre düzenlemesinin yapılması için çalışmalara başlanacağını, buranın özgün yapısına uygun proje geliştirileceğini"sözlerine ekledi.

Asırlardan beri halkın Mart ayının son üç gününde Muhammed Bin Hanife Hz.'nin mezarının başında toplandığını ve tef çalarak, ilahi okuyarak anma etkinliği düzenlediğini belirten kaymakam Özdel, ilk defa bu yıl kaymakamlık olarak etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Siirt ilinden beraberinde getirdiği tatlıları vatandaşlara dağıtan Vali Aydın, vatandaşlarla sohbet ederek, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Vali Aydın ve beraberindeki heyet daha sonra Muhammed Bin Hanife Hazretlerinin türbesini ziyaret ederek, dua ettiler.

Türbe içinde yeşeren ters Lale'ler dikkat çekti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Muhammed Bin Hanife Hazretleri Anma ve Kültür Şölenine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement