Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı Açıklaması

Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı Açıklaması

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı, “Çanakkale’de neden şehit verilmiş anlatılması gerekir” dedi.

15.03.2014 08:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı, "Çanakkale'de neden şehit verilmiş anlatılması gerekir" dedi.

2002 yılından beri Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şubesi'nde üyelere hizmet ettiğini söyleyen Osman Balcı, "Derneğimiz kamu yararına çalışan asker kökenli bir dernektir. Burada gazilerimize biz hizmet ediyoruz. Biz de şuan toplam 509 gazimiz var. Bizde kayıtlı ve bize düzenli aidat ödeyen gazilerimiz. Bu gazilerimizin tamamı Kore ve Kıbrıs savaşı gazileridir. Ayrıca bir de gazilerimiz öldüğü zaman eşleri var onlarda direk bizim üyemiz olurlar. Bir de İstiklal Savaşı Gazimiz var. O da Yeşilhisar da ilçede yatıyor" dedi.

Balcı, "Biliyorsunuz savaş dendiği anda biz fiilen savaşa katıldık. Biz her yıl burada gazilerimizi Büyükşehir Belediyemizin sponsorluğu ile 45 kişi 45 kişi her yıl olmak üzere Çanakkale'ye götürüyoruz" diyerek, "Çünkü biliyorsunuz Çanakkale'de 251 bin şehit verdik. Herkesin oraya gidip görmesini tavsiye ediyorum. Niçin şehit verilmiş anlatılması gerekir. Çocuklarımıza, torunlarımıza anlatmamız gerekir. Bu vatan kolay kazanılmadı. Çocuklarımıza torunlarımızı anlatmalıyız bu bizim görevimiz" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement