Muharrem Ayı - Son Dakika
Yerel

Muharrem Ayı

Cem Vakfı Babaeski Şubesi tarafından bin kişiye aşure dağıtıldı.

30.10.2015 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cem Vakfı Babaeski Şubesi tarafından bin kişiye aşure dağıtıldı.

Hacı Hasan Mahallesi Adil Onat Caddesi'nde düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Tarkan Keskin, Belediye Başkanı Abdullah Hacı ve Cem Vakfı Şube Başkanı Hayati Dağlıoğlu katıldı.

Dağlıoğlu, aşure dağıtımının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Muharrem ayı dolayısıyla bir kişiye aşure dağıttıklarını bildirdi.

Muharrem ayında paylaşma duygularının yoğun olarak yaşandığı bir ay olduğunu kaydeden Dalıoğlu, aynı zamanda birlik, beraberlik ve dayanışmanın sağlandığını belirtti.

Ülkenin birlik ve beraberliğe çok ihtiyacı olduğunu ifade eden Dalıoğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bugünlerde 'İncinsen de incitme' anlayışına sahip olan Alevi-Bektaşi  inancına sahip yurttaşlarımıza yönelik yok sayılan, talepleri görmezden gelinen Alevi-Bektaşi yurttaşlarımızın tek bir isteği var ayrımcılığa uğramamak, ötekileştirilmemek, ibadetlerini rahatça yapabilmek ve bu ülkenin yapı taşı olarak anayasal eşit yurttaş olarak kabul edilmek.

Muharrem ayı Allah'ın rızasını ve sevgisini kazanmak, toplumsal birliği, kardeşlik ve barış duygularını pekiştirmek, zulme ve haksızlığa karşı çıkmak, mazlumdan yana olmak, gönülleri insan olma onuru ile yıkama ayıdır. Muharrem ayının, sevgi ve hoşgörünün hakim olduğu, kan ve gözyaşının akmadığı, ölümlerin ve acıların yaşanmadığı, ayrımcılığın olmadığı bir dünyaya, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, barış, huzur ve mutluluk getirmesine vesile olmasını temenni ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muharrem Ayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement